Υπέπεσε στα ίδια λάθη και αποκλείστηκε η Αγγλία

Στα ίδια λάθη υπέπεσε η εθνική Αγγλίας που έμεινε εκτός τελικού UEFA Nations League με ήττα 3-1 από την Ολλανδία στην παράταση (1-1 κ.ά). Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο κάθισε πολύ πίσω στον αγωνιστικό χώρο και τιμωρήθηκε όπως είχε τιμωρηθεί και στο Μουντιάλ κόντρα στην Κροατία.



Υπέπεσε στα ίδια λάθη και αποκλείστηκε η Αγγλία

Με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, που δοκίμασαν αρκετές φορές να μεταφέρουν την ενέργειά τους στα 3/3 του γηπέδου χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν με επιτυχία. Από την πλευρά της η Αγγλία δοκίμασε να εκδηλώσει επιθέσεις θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά της στα άκρα, με την μπάλα να πάει αρκετές φορές από εκεί. Στην συνέχεια τα «τρία λιοντάρια» επιχειρούσαν να την μεταφέρουν χαμηλά μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ούτε κάτι τέτοιο κατέστη δυνατό.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε κατά τι στους «οράνιε», με την κατοχή να είναι ελαφρώς υπέρ τους. Εκεί ήταν που την πάτησε το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν μιας και σε ένα αβίαστο λάθος ο Ντε Λιχτ επιχείρησε να ανακτήσει μέσα στην περιοχή αλλά γκρέμισε τον Ράσφορντ και τον έστειλε στην άσπρη βούλα. Ο νεαρός επιθετικός δεν δίστασε μπροστά στον Σίλεσεν και τον έστειλε στην άλλη γωνία για να κάνει το 0-1, στην πρώτη επί της ουσίας μεγάλη στιγμή του αγώνα.

Το δεύυτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό, με την Αγγλία να έχει πιο ξεκάθαρη πρόθεση να καθίσει και να περιμένει την Ολλανδία, κάτι που φάνηκε και από την είσοδο του Κέιν στον αγωνιστιό χώρο, ενός ποδοσφαιριστή που ευνοεί περισσότερο την στρατηγική του target man. Αυτό οφέλησε την αντίπαλο στο να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να επιχειρήσει σε περισσότερες περιπτώσεις να βρει το γκολ. Κάτι τέτοιο έγινε στο 73o λεπτό όταν ο Ντε Λιχτ προωθήθηκε σε κόρνερ και πήρε δυναμικά την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για να κάνει το 1-1 και να στείλει το ματς σε παράταση. Στο μεσοδιάστημα, η εστία του Πίκφορντ είχε απειληθεί περισσότερο σε ένα μακρινό σουτ του Μέμφις.

Στο έξτρα μισάωρο ήρθε και η κατάρρευση για τα «τρία λιοντάρια», με τον Γουόκερ να χρεώνεται αυτογκόλ στο 97', κάτι που οδήγησε την ομάδα του να πιέσει πιο ψηλά για την ισοφάριση και να αφήσει κενά στην άμυνά της. Το γεγονός αυτό πλήρωσε στο 114', όταν ο Πρόμες διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Το πρώτο τρόπαιο της διοργάνωσης θα διεκδικήσει η Πορτογαλία και η Ολλανδία.