Κάποτε αντίπαλοι στη σκωτσέζικη Premier, τώρα μαζί Πρωταθλητές Ευρώπης! (pic)

Είναι από αυτές τις ιστορίες που η ζωή σε κάνει ν' απορείς για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει τα σενάρια για τον κάθε άνθρωπο και δη στον αθλητισμό. Οι Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον το 2013 έπαιζαν αντίπαλοι στην σκωτσέζικη Premier, έφτασαν μάλιστα ένα βήμα πριν από τη συνεργασία, όμως, φέτος πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ!  



Κάποτε αντίπαλοι στη σκωτσέζικη Premier, τώρα μαζί Πρωταθλητές Ευρώπης! (pic)

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το παρελθόν, αποκάλυψε την κόντρα που είχαν πριν από αρκετά χρόνια, δυο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Λίβερπουλ στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης εν έτει 2019.

Ο Βέρζιλ Φαν Ντάικ και ο Άντι Ρόμπερτσον, αγωνίζονταν μαζί στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Ο ένας για τη Σέλτικ και ο άλλος για τη Νταντί Γιουνάιτεντ.

Ο αριστεροπόδαρος φουλ μπακ ήταν ακόμα σε ηλικία που... ψαχνόταν και έγραφε στο twitter πως «η ζωή σε αυτή την ηλικία είναι σκ!@$@$. Χρειάζομαι δουλειά και χρήματα» και αντιμετώπιζε τις μεγάλες δυνάμεις της Premier της πατρίδας του, έχοντας απελπιστεί...

Ευτυχώς για εκείνον, δεν τα παράτησε...

Πίσω στον Νοέμβρη του 2013, ο Άντι Ρόμπερτσον κοντραρίστηκε με τον Βέρζιλ Φαν Ντάιλ σε ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση της Σέλτικ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ για την Scotish Premiership. Μάλιστα, είχε προκαλέσει σκέψεις στους ανθρώπους των «καθολικών» για το ενδεχόμενο να τον πρόσθεταν στο ρόστερ τους και να τον έκαναν συμπαίκτη με τον Ολλανδό στόπερ στην άμυνα!

Αυτή η συνεργασία δεν έγινε ποτέ επί σκωτσέζικου εδάφους, όμως, μάλλον συνέβη την καλύτερη στιγμή. Στη Λίβερπουλ.

Ο Φαν Ντάικ έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά με τις τρομερές ικανότητές του στα μετόπισθεν, ο Ρόμπερτσον είναι πλέον ώριμος, αρχηγός της εθνικής ομάδας της πατρίδας του κι ένας από τους καλύτερους φουλ – μπακ στη Γηραιά ήπειρο. Μαζί, το βράδυ του Σαββάτου πανηγύρισαν την κατάκτηση του Champions League...

Κώστας Ζάλιαρης