Το πρώτο τους είναι και το κορυφαίο!

Όλα έτοιμα! Απόψε στις 22:00, Λίβερπουλ και Τότεναμ θα μονομαχήσουν στην… αρένα της Μαδρίτης με έπαθλο το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην «σκακιέρα» των πάγκων, οι Γιούργκεν Κλοπ και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα διεκδικήσουν την πρώτη τους κούπα με αγγλική ομάδα!  



Το πρώτο τους είναι και το κορυφαίο!

Κανείς τους δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο όσο βρίσκονται στο Νησί και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να διεκδικούν το… κορυφαίο όλων!

Αυτός που ενδεχομένως να νιώθει περισσότερη πίεση είναι ο Γερμανός, ο οποίος με τη σημερινή καταγράφει τρεις συμμετοχές σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τη Λίβερπουλ, μία λιγότερη από τον… ρέκορντμαν Μπομπ Πέισλι. Οι δύο προηγούμενες απόπειρες δεν ήταν πετυχημένες, όμως ο ίδιος σε πρόσφατη δήλωσή του ξεκαθάρισε πως – παρά τα όσα γράφονται και λέγονται- δεν αισθάνεται loser.

Από τη μεριά του, ο Ποτσετίνο είναι ο προπονητής που έχει κατακριθεί ότι δεν… πιάνει ταβάνι με την Τότεναμ. Η ομάδα του τα πηγαίνει περίφημα τα τελευταία χρόνια, όμως τις πιο κρίσιμες στιγμές… χάνεται, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται για το βήμα παραπάνω. Αυτό το κατάφερε φέτος και ο Αργεντινός ευελπιστεί πως η δεύτερη συμμετοχή σου σε τελικό με τα «σπιρούνια»- μετά την ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Τσέλσι- θα συνδυαστεί με την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διάκρισης!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λίβερπουλ θα στερηθεί σίγουρα τις υπηρεσίες του Ναμπί Κεϊτά, τη στιγμή που ο Ρομπέρτο Φιρμίνο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο μετά από τρεις συνεχόμενες απουσίες.

Για την Τότεναμ η ευχάριστη έκπληξη ακούει στο όνομα Χάρι Κέιν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανεβάζει ρυθμούς και δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει. Καλά είναι τα νέα και από τον Γουίνκς που κρίθηκε καθ’όλα έτοιμος να προσφέρει.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Σον, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ- Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.