Ποτσετίνο: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία»

Αναγνωρίζοντας την ιστορία της Λίβερπουλ στο Champions League, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δήλωσε πως η Τότεναμ θέλει να γράψει το δικό της κεφάλαιο απολαμβάνοντας τον -κατά την αρχή της σεζόν- πολύ «μακρινό» τελικό της διοργάνωσης. Αποφασίζει μετά από την τελευταία προπόνηση για Χάρι Κέιν και ενδεκάδα ο Αργεντινός προπονητής.



Ποτσετίνο: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία»

Για τον τελικό: «Είναι φανταστικό συναίσθημα αυτό που βιώνουμε. Σκέφτομαι την προετοιμασία και μετά πως φτάσαμε εδώ σε δέκα μήνες. Το ταξίδι ήταν σίγουρα απίστευτο, αλλά τώρα θέλουμε να κερδίσουμε. Ήταν μια απολαυστική εμπειρία να προπονήσω αυτούς τους ποδοσφαιριστές, είμαι υπερήφανος για εκείνους.

Η Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι είναι οι καλύτερες ομάδες στην Αγγλία. Είχαν μια εξαιρετική σεζόν και τους αξίζουν τα εύσημα. Η Λίβερπουλ έχει μεγάλη ιστορία, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε και να κερδίσουμε γιατί θέλουμε κι εμείς να γράψουμε ιστορία».

Για τον Κέιν: «Δεν ξέρουμε εάν θα έχουμε και τον Κέιν στο ματς. Θα πρέπει να κάνουμε την τελευταία προπόνηση για να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση. Δεν θα είναι εύκολο να διαλέξω ενδεκάδα. Πρέπει να παίρνω αποφάσεις σε κάθε παιχνίδι και να ξέρω κάθε λεπτομέρεια για να πάρω τις σωστές, είμαι σίγουρος. Δεν έχω διαλέξει ακόμη παίκτες».

Για τον Κλοπ: «Ο Κλοπ παρά τους χαμένους τελικούς του θεωρώ ότι είναι φανταστικός. Τον θαυμάζω πάρα πολύ. Είναι η τρίτη φορά που θα φτάσει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις από την θέση του προπονητή. Ήταν άτυχος. Θα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους».

Γιώργος Σιάφας