Κλοπ: «Κάποιες φορές σκέφτομαι αν είμαι loser...»

Έτοιμος να κερδίσει τον όγδοο τελικό της καριέρας του είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για το ρεκόρ με 1/7 κατακτήσεις πριν από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ για το τρόπαιο του Champions League. «Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι είμαι loser, αλλά δεν ισχύει, δεν είχα κακή καριέρα», είπε ο Γερμανός, που επιβεβαίωσε πως ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι έτοιμος να αγωνιστεί.



Κλοπ: «Κάποιες φορές σκέφτομαι αν είμαι loser...»

Για τους χαμένους τελικούς του: «Από το 2012 και εκτός από το 2017 ήμουν κάθε χρόνο σε τελικό με την ομάδα μου. Κάποιες φορές αυτό συνέβη από τύχη, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια έχω το παγκόσμιο ρεκόρ στο να κερδίζω ημιτελικούς. Είμαι άνθρωπος κι εγώ. Κάποιες φορές κάθομαι και σκέφτομαι ότι φταίω εγώ, πόσο loser είμαι, αλλά αν ίσχυε τότε θα είχαμε όλοι μας πρόβλημα. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια στο Champions League.

Δεν είχα κακή καριέρα. Ήταν ΟΚ, νομίζω. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να είσαι τυχερός ή άτυχος και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Καταλαβαίνω πως πρέπει να δουλέψεις για να έρθει η τύχη σου κάποια στιγμή».

Για τον Φιρμίνο: «Ναι, είναι έτοιμος. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προπονήθηκε και δεν του συνέβη τίποτα από την στιγμή που ήρθαμε με το αεροπλάνο έως και αυτήν την ώρα. Δεν τον είδα από τότε. Θα είναι εντάξει. Για το εάν θα ξεκινήσει, εάν μετά ο Ποτσετίνο δώσει την ακριβή ενδεκάδα του τότε πάρτε με τηλέφωνο να σας δώσω και την δική μου. Εάν όχι, τότε νομίζω ότι θα αφήσω μερικά ερωτηματικά να αιωρούνται».

Για την Τότεναμ: «Σέβομαι πολύ τον Ποτσετίνο. Είχε ένα ταλαντούχο γκρουπ και η βελτίωση που του έχει κάνει είναι πολύ εντυπωσιακή. Αλλά και ο Άγιαξ να είχε περάσει, δίκαιο θα ήταν. Θα το άξιζε. Έχουμε μπροστά μας έναν πραγματικό τελικό και πρέπει και οι δύο να τον διαχειριστούμε γιατί κάνει πολύ έντονο το παιχνίδι όλο αυτό το συναίσθημα. Ανυπομονούμε για να κάνουμε ένα πολύ μεστό ματς, είμαι σίγουρος».

Γιώργος Σιάφας