Ολιβιέ Ζιρού: Underrated... φορ ολκής!

Ο Ολιβιέ Ζιρού ολοκλήρωσε το φετινό Europa League στην κορυφή των σκόρερ πετυχαίνοντας 11 τέρματα, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε καταγράψει ο Άλαν Σίρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κέρδισε την επέκταση του συμβολαίου στην Τσέλσι με το σπαθί του και μπορεί να μην απολαμβάνει την καθολική εκτίμηση, αλλά... αυτό του δίνει τροφή!  



Ολιβιέ Ζιρού: Underrated... φορ ολκής!

Ο Γάλλος στράικερ, φέτος, περιορίστηκε σε συμμετοχές μονάχα στο Europa League. Δεν έκανε ποτέ παράπονα, δήλωνε αντρίκεια και με πάσα ειλικρίνεια πως ενδεχομένως το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνει το καλοκαίρι να ήταν η αναζήτηση μιας άλλης ομάδας όπου θα είχε πιο βασικό ρόλο, όμως, φρόντισε να κάνει απόλυτα σωστά τη δουλειά του.

Αφού, λοιπόν, οι συμμετοχές του και οι ανάγκες που είχε ο Σάρι από εκείνον αφορούσαν τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα έβρισκε το πάτημα για να βγει ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη.

Με την τρομερή δική του συνεισφορά, η Τσέλσι κατέκτησε το φετινό Europa League, το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο από το 2013 και τρίτο στα τελευταία εφτά χρόνια.

 

Με αυτό τον αριθμό των τερμάτων, τερμάτισε στη διοργάνωση ως ο πρώτος σκόρερ, ενώ, τα 11 γκολ σε ένα τουρνουά με αγγλικό κλαμπ, είναι ακριβώς η επίδοση στην οποία είχε φτάσει πριν από αρκετά χρόνια ο Άλαν Σίρερ.

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, είχε σκοράρει 11 φορές την αγωνιστική περίοδο 2004 – 2005 με τη φανέλα της αγαπημένης του Νιούκαστλ, στο Κύπελλο UEFA.

«Είναι πάντα ωραίο να έχεις καλά στατιστικά. Ο Άλαν Σίρερ είναι θρύλος και όταν ήμουν μικρός τον παρακολουθούσα. Είμαι περήφανος για την ομάδα, τους οπαδούς μας για το τρόπαιο και είναι σημαντικό για εμένα που τερμάτισα ως πρώτος σκόρερ» σχολίασε ο Ζιρού για το στατιστικό στοιχείο που θα τον συνοδεύει πλέον στην καριέρα του.

Στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται μακριά από την Άρσεναλ, έχοντας αλλάξει γειτονιά στο Λονδίνο για να πάει από το «Έμιρεϊτς» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Γάλλος στράικερ έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Αγγλίας, το φετινό Europa League που είναι ο πιο σημαντικός τίτλος της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο (και με γκολ στον μεγάλο τελικό), ενώ φυσικά, έχει και το μετάλλιο από τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Τσέλσι για να συνεχίσει με τη μπλε φανέλα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, το κέρδισε με το σπαθί του. Αντιλήφθηκαν άπαντες ότι δεν γίνεται ν' αφήσουν τον Γάλλο φορ να φύγει και πολύ περισσότερο κατάλαβε ο Μαουρίτσιο Σάρι ότι δεν γίνεται να μην τον χρησιμοποιεί και να μην εκμεταλλεύεται περισσότερο τις δυνατότητές του. Κι αν τελικά ο Ιταλός κόουτς φύγει από τον πάγκο, ο Ζιρού θα είναι ένα πολύτιμο «όπλο» στα χέρια του επόμενου.

Και θα παραμένει ένας... underrated, φορ ολκής!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης