Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ η Άστον Βίλα!

Με σκορ 2-1 επικράτησε η Άστον Βίλα της Ντέρμπι Κάουντι στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ και προβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.



Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ η Άστον Βίλα!

Οι «χωριάτες» παρουσιάστηκαν αποφασιστικοί και αποχωρούν από το «Γουέμπλεϊ» ως οι νικητές του ακριβότερο ποδοσφαιρικού παιχνιδιού στον κόσμο. Τουλάχιστον 170 εκατομμύρια λίρες θα εισρεύσουν στα ταμεία του συλλόγου, ακόμη κι αν το συγκρότημα του Ντιν Σμιθ υποβιβαστεί ξανά με το πέρας της πρώτης σεζόν (2019-20) στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το ματς

Το σκορ άνοιξε ο Ελ Γκάζι στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ολλανδό επιθετικό να σκοράρει το 33ο προερχόμενο από σέντρα (Ελμοχαμάντι) φετινό τέρμα της ομάδας. Τα περισσότερα από κάθε άλλο κλαμπ που συμμετείχε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Νησιού, συμπεριλαμβανομένων των νοκ-αουτ παιχνιδιών.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς συνέχισε να... ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, μέχρι το ρολόι να δείξει το 59ο λεπτό. Ο Ελ Γκάζι βρέθηκε εκτός περιοχής, έψαξε τον απαραίτητο χώρο για το σουτ αλλά η προσπάθειά του κόντραρε πάνω στην προβολή του Μπογκλ. Η μπάλα πήρε ύψος, ο Ρος έδειχνει να ελέγχει τη φάση αλλά η εκτίμησή του υπήρξε λανθασμένη, με αποτέλεσμα ο ΜακΓκίν να παρέμβει με κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα των «κριαριών»!

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ μείωσαν σε 2-1 οκτώ λεπτά πριν το τέλος (82’) με ψύχραιμο σουτ του Μάριοτ αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η Άστον Βίλα ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 2016.

Οι συνθέσεις

Άστον Βίλα: Στιρ, Τέιλορ, Τουανζέμπε, Ελμοχαμάντι, Μινγκς (86’ Χάουζ), ΜακΓκιν, Γκρίλις, Χούρικειν, Έιμπραχαμ, Αντόμα (73’ Γκριν), Ελ Γκαζί

Ντέρμπι Κάουντι: Ρους, Μπογκλ, Κίο, Τομόρι, Κόουλ, Μάουντ, Τζόνσον, Γουίλσον, Χάντλστοουν (63’ Μάριοτ), Λόρενς (73’ Τζόζεφζουν), Μπένετ (69’ Γουάγκορν)

Γιάννης Τζιουμακλής