Πικέ: «Εφιάλτης το Άνφιλντ, θέλουμε χρόνο να το ξεχάσουμε...»

Η Λίβερπουλ προκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς εφιάλτες στη Μπαρτσελόνα με το τρομερό 4-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Άνφιλντ και ο Ζεράρ Πικέ παραδέχθηκε πως οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονται ακόμα χρόνο για να το βγάλουν τελείως από το μυαλό τους!  



Πικέ: «Εφιάλτης το Άνφιλντ, θέλουμε χρόνο να το ξεχάσουμε...»

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ πραγματοποίησαν μαγική ανατροπή έπειτα από την ήττα τους με σκορ 3-0 στη Βαρκελώνη και κατάφεραν μέσα σε 90 λεπτά αγώνα (δίχως δηλαδή να χρειαστούν εξτρά χρόνο στην παράταση ή να κριθεί η πρόκριση στα πέναλτι) να φτάσουν στο 4-0 στο «Άνφιλντ» που... πάλι έκανε τα δικά του.

Μιλώντας στην «El Pais», ο Πικέ παραδέχθηκε ότι:

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπου μερικά πράγματα ή και όλα πηγαίνουν στραβά, τότε πνευματικά επανέρχεται στο μυαλό και ό,τι συνέβη την περασμένη σεζόν στη Ρώμη. Άλλωστε, έγιναν δύο τέτοια περιστατικά σε σύντομο χρονικό διάστημα... Πνευματικά ήταν ένα μεγάλο κόλλημα για εμάς... Σταματήσαμε να παίζουμε μπάλα εκείνο το βράδυ στο Άνφιλντ και φυσικά το γήπεδο έπαιξε το ρόλο του σε αυτό. Ήταν ένας μεγάλος εφιάλτης. Χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο για να το ξεπεράσουμε απόλυτα, γιατί μας επηρέασε τρομερά. Δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε εκείνη την ήττα».

Κώστας Ζάλιαρης