Έχετε ξαναδεί τον Τζορτζ Μπεστ με φανέλα της Τσέλσι;

Τα 73α γενέθλιά του θα γιόρταζε σήμερα ο θρυλικός Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος μπορεί να έχει συνδέσει το όνομά του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά έχει φορέσει για μια και μοναδική φορά τη φανέλα της Τσέλσι. Έστω και σε αναμέτρηση τιμητικού χαρακτήρα...



Έχετε ξαναδεί τον Τζορτζ Μπεστ με φανέλα της Τσέλσι;

Το καλοκαίρι του 1974 ο Πίτερ Όσγκουντ ή αλλιώς... «Βασιλιάς του Στάμφορντ Μπριτζ» ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τους «μπλε» για χάρη της Σαουθάμπτον, αφήνοντας πίσω του μια δεκαετία με λαμπερές στιγμές και περισσότερα από 100 γκολ.

Ο ίδιος υπήρξε ατίθασος χαρακτήρας και δεν ήταν λίγες οι φορές που το όνομά του συνδέθηκε με ξέφρενα πάρτι του Λονδίνου, όπου συνήθιζε να καταναλώνει ποσότητες αλκοόλ παρέα με φίλους και... αιθέριες υπάρξεις.

Κάποιον σας θυμίζει έτσι; Μα φυσικά! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Όσγκουντ διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Τζορτζ Μπεστ, σε σημείο που κατάφερε να πείσει τον Βορειοϊρλανδό αστέρα του Μάντσεστερ να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι στην αποχαιρετιστήρια φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη για εκείνον στο «Στάμφορντ Μπριτζ»...

«Πολλοί είναι οι σύλλογοι που έχουν κατά καιρούς εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου αλλά η Τσέλσι είναι από τα λίγα κλαμπ που θα με έβαζαν σε σκέψεις...» ανέφερε μετά τη φιλική γιορτή ο Μπεστ ή αλλιώς «πέμπτος Beatle», ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1946 στο Μπέλφαστ και άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου του 2005 ύστερα από χρόνια μάχη με τον αλκοολισμό.

Αριστερά ο Μπεστ, στο κέντρο ο Όσγκουντ και δεξιά ο Άλαν Χάτζον:

Αποτέλεσμα εικόνας για george best chelsea

Γιάννης Τζιουμακλής