Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Ντέρμπι, τα... κυάλια και ο συγκινημένος Λάμπαρντ (vids)

Η Ντέρμπι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των πλέι-οφ ανόδου που καταφέρνει να βρεθεί στον τελικό έχοντας χάσει το πρώτο ματς των ημιτελικών εντός έδρας και οι παίκτες του Λάμπαρντ πανηγύρισαν... με στυλ την επιτυχία τις βάρος της Λιντς. Τα κυάλια για το περίφημο SpyGate, το τρολάρισμα στους οπαδούς των «παγωνιών» για το κλάμα του Λάμπαρντ και η συγκίνηση του εμβληματικού πρώην αρχηγού της Τσέλσι. 



Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Ντέρμπι, τα... κυάλια και ο συγκινημένος Λάμπαρντ (vids)

Ο «Φράνκι» κατάφερε στην πρώτη του σεζόν στην προπονητική του καριέρα να οδηγήσει τη Ντέρμπι Κάουντι στον μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου, διεκδικώντας απέναντι στην Άστον Βίλα του Τζον Τέρι, την τελευταία θέση για την Πρέμιερ Λιγκ! 

Το βράδυ της Τετάρτης, στο «Έλαντ Ρόουντ», ο καταπληκτικός επαναληπτικός ημιτελικός με τη Λιντς ολοκληρώθηκε με το 4-2 για τα «κριάρια» που είχαν ηττηθεί 1-0 στην έδρα τους και με την πρώτη νίκη απέναντι στην ομάδα του Μπιέλσα για φέτος, ξεσπάθωσαν. 

Πανηγύρισαν κάνοντας τα... κυάλια από το γνωστό SpyGate στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, ο Λάμπαρντ τραγουδούσε το σύνθημα με το οποίο ήθελαν να τον πικάρουν οι αντίπαλοι οπαδοί και δήλωσε συγκινημένος στο SkySports: 

«Οι παίκτες μου τα κατάφεραν με τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλη τη σεζόν. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια. Δεν είναι το τέλος αυτό. Έχουμε ακόμα δρόμο. Θα είμαστε αουτσάιντερ και στο “Γουέμπλεϊ” απέναντι σε μια πολύ δυνατή. Είχα πει στους παίκτες μου ότι όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Αλλάξαμε το σύστημά μας, ήμασταν γενναίοι με τη μπάλα. Ξέρουμε πόσα πολλά σημαίνει αυτή η επιτυχία για τον κόσμο μας».

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης