Αυτή η Σίτι, έκανε μάταιο το +22 της Λίβερπουλ!

Όσο κι αν φόρτσαρε η Λίβερπουλ όσο κι αν ισοπέδωσε οποιαδήποτε άλλη βαθμολογική συγκομιδή στη δική της ιστορία αλλά και γενικότερα στο κορυφαίο πρωτάθλημα διεκδικώντας τον φετινό τίτλο, αυτή η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μάταιη κάθε προσπάθεια των «κόκκινων» για τον τίτλο.  



Αυτή η Σίτι, έκανε μάταιο το +22 της Λίβερπουλ!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, τερματίζει τον όρο «πρωταθλήτισμος». Εξαιρώντας μονάχα τη 2η θέση με τη Μπαρτσελόνα στη LaLiga τη σεζόν 2011-2012 και την 3η θέση που είχε καταλάβει στην παρθενική του χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι (2016-2017) όταν ακόμα μάθαινε το αγγλικό ποδόσφαιρο, όλες τις υπόλοιπες χρονιές την τελευταίας δεκαετία έχει κάνει καλοκαίρι ως Πρωταθλητής! Και στην Ισπανία και στη Γερμανία και στην Αγγλία!

Η δική του Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στους 98 βαθμούς, κρίνοντας ακόμα μια αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ κοντά στην 100άρα, αποδεικνύοντας πως είναι πλέον μια ομάδα που δεν γίνεται να τη σταματήσει κανείς. Όταν από το φινάλε του Ιανουαρίου μέχρι και την ολοκλήρωση της σεζόν έκανε μονάχα νίκες για να καταφέρει να υπερκαλύψει τη διαφορά που είχε αποκτήσει η Λίβερπουλ στα μισά του πρωταθλήματος και με το μέταλλο που έβγαζε χάρη στην τρομερή ποιότητα των παικτών της, η Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Κάπως έτσι, έκανε ... παντελώς άχρηστο το +22 που σημείωσε η Λίβερπουλ στη σύγκριση της περσινής με τη φετινή βαθμολογική της συγκομιδή. Ακόμα κι αν οι «πολίτες» πήραν δυο βαθμούς λιγότερους από αυτούς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, το +22 των «κόκκινων» στην ανελέητη κούρσα μέχρι και την τελευταία μέρα της σεζόν, αποδείχθηκε ανούσια.

Στο σύνολο των δύο διαδοχικών πρωταθλημάτων που μετράει πλέον η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, από τα 76 παιχνίδια, έχει πάρει 64 νίκες, έχει 6 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (αν και η Λίβερπουλ ηττήθηκε μόλις μια φορά φέτος!). Πέτυχε 201 τέρματα, δέχθηκε μόλις 50 γκολ σε δυο αγωνιστικές περιόδους (με την ομάδα του Κλοπ να έχει την καλύτερη άμυνα και τον Άλισον να κατακτά το Golden Glove για τα 21 ματς με ανέπαφη εστία), ενώ συγκέντρωσε και 194 πόντους.

Αυτή η Σίτι, ό,σα κι αν πέτυχε η Λίβερπουλ σε μια από τις πιο ιστορικές διαδρομές της στο κορυφαίο πρωτάθλημα, κατάφερε να τα πετάξει όλα στο καλάθι των αχρήστων και να αφήσει τον σύλλογο του λιμανιού για 29ο χρόνο δίχως πρωτάθλημα...

Κώστας Ζάλιαρης