Που θα κάτσει η μπίλια; (Preview)

Ήρθε η ώρα για την 38η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Μάντσεστερ Σίτι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ή Λίβερπουλ μετά από 29 χρόνια; Πεπ Γκουαρντιόλα ή Γιούργκεν Κλοπ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δέκα αναμετρήσεις που διεξάγονται σήμερα στις 17:00 (σ.σ. Ώρα Ελλάδος) και κλείνουν τον κύκλο της σεζόν 2018-19!



Που θα κάτσει η μπίλια; (Preview)

Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι

Brighton vs Man City will be shown live on Sky Sports

Μία νίκη μακριά από το δεύτερο συνεχόμενο και έκτο συνολικά πρωτάθλημα Αγγλίας βρίσκονται οι «πολίτες». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κρατά την τύχη στα χέρια της, βρισκόμενη στην πρώτη θέση με έναν βαθμό περισσότερο (95 β.) από τη δεύτερη Λίβερπουλ (94 β.). Σημαντικές χαρακτηρίζονται οι πιθανότητες συμμετοχής του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο ματς, με τον Βέλγο να απουσιάζει από τα τελευταία τρία παιχνίδια λόγω μυϊκού προβλήματος που αποκόμισε στην εντός έδρας συνάντηση με την Τότεναμ στις 20 Απριλίου.

Λίβεπρουλ-Γουλβς

Liverpool vs Wolves is live on Sky Sports from 2pm on Sunday

Νίκη και όπου τους βγάλει! Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν στο Μέρσεϊσαϊντ την τελευταία αγωνιστική τους Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Άντι Ρόμπερτσον και Τζόρνταν Χέντερσον και ελπίζει σε στραβοπάτημα τους συνδιεκδικήτριας Σίτι ώστε να οδηγήσει τους «reds» στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια! Όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που έχει σημειώσει φέτος νίκες απέναντι σε Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λέστερ-Τσέλσι

Chelsea are assured of a Champions League spot but will they finish third?

Δεδομένος ο τερματισμός τους Τσέλσι στην πρώτη τετράδα ακόμα και με ήττα στο σημερινό ματς. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα προσπαθήσει ωστόσο να κρατήσει με νίκη την τρίτη θέση ενώ οι «αλεπούδες» ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τους Ντάνι Σίμπσον και Σίντζι Οκαζάκι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα την τελευταία τους εμφάνιση με το σύλλογο.

Τότεναμ-Έβερτον

Tottenham host Everton seeking to cement their top-four position

«Μεθυσμένοι» από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα προσπαθήσουν να κλείσουν νικηφόρα τη χρονιά όσον αφορά τους εγχώριες υποχρεώσεις τους. Για να χαθεί πάντως η τετράδα θα πρέπει να ηττηθούν από την Έβερτον και η Άρσεναλ να κερδίσει την Μπέρνλι καλύπτοντας τη διαφορά των 8 τερμάτων που τη χωρίζουν από τα «σπιρούνια». Δεδομένες οι απουσίες των τραυματιών Βερτόνγκεν, Κέιν, Γουίνκς. Σον και Φόιθ εκτίουν την πρώτη από τους τρεις αγωνιστικές από τους αποβολές τους στο ματς με την Μπόρνμουθ.

Μπέρνλι-Άρσεναλ

Arsenal will travel to Burnley for the final game of the Premier League season

Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα θα παρατάξει την Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός κόουτς είδε τους παίκτες του να προκρίνονται στον τελικό του Europa League αφήνοντας εκτός τους Βαλένθια αλλά σήμερα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ράμσεϊ, Γουέλμπεκ, Χόλντινγκ αλλά και τον μακροχρόνια απόντα Μπεγερίν. Μέχρι τελευταία στιγμή θα περιμένει τους Ταρκόφσκι και Μπάρντσλεϊ ο Σον Ντάις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ

Antonio Valencia looks set to play his final game for Manchester United

Την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αντόνιο Βαλένσια. Ο 33χρονος μπακ βρίσκεται στο σύλλογο από το 2009 και αποχωρεί το ερχόμενο καλοκαίρι με το συμβόλαιό του να εκπνέει. Υποβιβασμένη η Κάρντιφ, θα κοιτάξει να χαρεί το τελευταίο της παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ

Etienne Capoue could return for Watford

Με τη σκέψη στον τελικό του FA Cup με την Μάντσεστερ Σίτι στις 18 Μαΐου δίνουν οι γηπεδούχοι το τελευταίο τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Διαθέσιμος ο Ετιέν Καπουέ, ο οποίος απουσίασε στην ήττα της περασμένη βδομάδας από την Τσέλσι λόγω μυϊκών ενοχλήσεων. Έτοιμος για τους φιλοξενούμενους ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 16 Μαρτίου και το συμβόλαιό του με τα «σφυριά» εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ

Julian Speroni has made 405 appearances for Crystal Palace

Την τιμητική του θα έχει σήμερα ο Τζούλιαν Σπερόνι. Ο 39χρονος τερματοφύλακας δεν θα αγωνιστεί απέναντι στα «κεράσια» αλλά θα τιμηθεί για την προσφορά τους στους «αετούς», στο ρόστερ των οποίων βρίσκεται από το 2004 έχοντας καταγράψει 405 συμμετοχές. Μαζί του θα παραλάβει τιμητική πλακέτα και ο Τζέισον Πάντσεον που επίσης αποχωρεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Χωρίς τους Μπρουκς, Γκόσλινγκ και Σολάνκε καταστρώνουν τα πλάνα τους οι φιλοξενούμενοι.

Φούλαμ-Νιούκαστλ

Can Fulham continue their fine home form with a final win over Newcastle?

Το πρώτο του παιχνίδι ως «μόνιμος» προπονητής της Φούλαμ δίνει σήμερα ο Σκοτ Πάρκερ, ο οποίος υπέγραψε την Παρασκευή (10/5) συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Χωρίς τους Σουνγκ-Γιουνγκ Κι και ΝτεΆντρε Γιέντλιν καταστρώνει ο Ράφα Μπενίτεθ τα πλάνα του για τη σημερινή συνάντηση με τους υποβιβασμένους αλλά επικίνδυνους «cottagers».

Σαουθάμπτον-Χάντερσφιλντ

Nathan Redmond is set to return to the Southampton starting line-up

Για τους «Αγίους» επιστρέφουν οι Γκαν, Ρέντμοντ και Γουόρντ-Πράους ενώ ο Ραλφ Χάζενχουλτ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιοσίντα. Τελευταίο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ για τη Χάντερσφιλντ, η οποία τερματίζει στην τελευταία θέση και σήμερα θα παραταχθεί χωρίς τον Έρικ Ντουρμ.

Γιάννης Τζιουμακλής