Όλα τα δεδομένα για τις ευρωπαϊκές θέσεις των αγγλικών συλλόγων

Η Πρέμιερ Λιγκ κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχει τέσσερις εκπροσώπους της στους τελικούς των διοργανώσεων της UEFA, το Λονδίνο έχει τρεις δικές του ομάδες να διεκδικούν τρόπαιο, όμως, τί συμβαίνει με τις ευρωπαϊκές θέσεις της επόμενης σεζόν; Διαβάστε όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την τετράδα, τους τελικούς, το 6-7 και τον τελικό του Κυπέλλου...  



Όλα τα δεδομένα για τις ευρωπαϊκές θέσεις των αγγλικών συλλόγων

Η πρώτη τετράδα οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έχουν τη σιγουριά αφού δεν τις πλησιάζει κανείς άλλος, την στιγμή που μονομαχούν στην τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο. Τσέλσι και Τότεναμ αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει την τετράδα, μετά το χαρακίρι της Άρσεναλ που με την ισοπαλία κόντρα στη Μπράιτον την περασμένη Κυριακή έχασε το... τρένο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά! Οι «κανονιέρηδες», έχουν πλέον την ευκαιρία να κατακτήσουν το Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό του Μπακού, στις 29 του μηνός. Αν το καταφέρει αυτό η ομάδα του Ουνάι Έμερι, τότε θα βρεθεί κι εκείνη στο Τσάμπιονς Λιγκ, συμπληρώνοντας πεντάδα αγγλικών εκπροσώπων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και κάπως έτσι συμπληρώνεται το επιτρεπόμενο όριο για συλλόγους από μια χώρα, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν, βέβαια, η Άρσεναλ αποτύχει και η Τσέλσι κατακτήσει το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε οι «κανονιέρηδες» πηγαίνουν κανονικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, δεδομένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμμετέχει στα προκριματικά του Γιουρόπα με την 6η θέση, με την 7η Γουλβς να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου, στις 18 του μηνός στο «Γουέμπλεϊ».

Η 7η θέση ανοίγει λόγω της κατάκτησης του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φυσικά είναι στην τετράδα. Αν, τώρα, η Γουότφορντ κάνει την έκπληξη στον μεγάλο τελικό και επικρατήσει των «πολιτών», τότε, αφαιρεί από την 7η Γουλβς τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη και η ομάδα του Χάβι Γκράθια πηγαίνει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης