Πήρε τα βραβεία της χρονιάς στη Γιουνάιτεντ ο Σο

Στην τελετή που έλαβε μέρος στο Ολντ Τράφορντ, το βράδυ της Πέμπτης, ο Λουκ Σο κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου παίκτης της χρονιάς από τους συμπαίκτες του, καθώς επίσης και το βραβείο Σερ Ματ Μπάσμπι, που απονέμεται έπειτα από ψηφοφορία των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  



Πήρε τα βραβεία της χρονιάς στη Γιουνάιτεντ ο Σο

Ο 23χρονος Άγγλος ακραίος μπακ, αποτέλεσε μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις της φετινής κακής χρονιάς των «Κόκκινων Διαβόλων» οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να κατακτήσουν μία εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Η παρουσία του πρώην αμυντικού της Σαουθάμπτον στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν σταθερή στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς και ο ίδιος έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο, αν και είχαν αρκετές προσωπικές διαφορές στην αρχή της θητείας του Πορτογάλου στο πάγκο της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ.

Η απονομή και των δύο βραβείων σ’ ένα βασικό μέλος της ασταθούς αμυντικής γραμμής της φετινής ομάδας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γενικότερη εικόνα της άμυνας τον τελευταίο χρόνο, αλλά και με το γεγονός ότι ακόμα και ο Νταβίντ Ντε Χέα που κατόρθωσε φέτος να συμπληρώσει 100 ματς με ανέπαφη την εστία του, δέχθηκε αρκετή κριτική για τις εμφανίσεις του.

Παρ’όλα αυτά, ο Λουκ Σο έχει αποδειχθεί ως ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη μέρα που επέστρεψε από τον φρικιαστικό του τραυματισμό τον Σεπτέμβριο του 2015, με το διπλό κάταγμα στο πόδι σε ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν...

Γιάννης Γατσούλης