Η βράβευση του Ράμσεϊ και τα δάκρυα με τον Τσεχ (vids)

Ο ¶αρον Ράμσεϊ έκλεισε το κεφάλαιο ¶ρσεναλ. Ο Ουαλός χαφ, δίχως να μπορεί ν' αγωνιστεί σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού, αποχαιρέτησε την ομάδα και τον κόσμο μετά την ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση με τη Μπράιτον στο «Έμιρεϊτς». Δάκρυσε δίπλα στον Τσεχ και με σπασμένη φωνή αργότερα δήλωσε: «ήρθα παιδί και φεύγω άνδρας, σημαίνει πολλά η ομάδα για εμένα...».  



Η βράβευση του Ράμσεϊ και τα δάκρυα με τον Τσεχ (vids)

Οι «κανονιέρηδες», εκτός από την τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ μετά το κακό, για εκείνους, αποτέλεσμα κόντρα στους «γλάρους», το απόγευμα της Κυριακής, αποχαιρέτησαν και τρεις ποδοσφαιριστές.

Τον Πετρ Τσεχ που έχει ανακοινώσει ότι αποσύρεται, τον Ντάνι Γουέλμπεκ που τελικά δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του έχοντας μείνει εκτός δράσης εδώ και πολλούς μήνες έπειτα από τραυματισμό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά, αποχωρεί και ο ¶αρον Ράμσεϊ.

Έπειτα από 11 χρόνια προσφοράς, επιτυχιών και πολύ περισσότερο, ηγεσίας και πραγματικής αγάπης για την ομάδα, ο Ουαλός μέσος έβαλε τέλος, για να συνεχίσει την καριέρα του δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Βραβεύθηκε, χειροκροτήθηκε, δάκρυσε δίπλα στον Τσεχ που τον αγκάλιασε στοργικά και λίγο αργότερα δήλωσε με τεράστια δυσκολία, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του:

«Είναι συγκινητικό... Ήταν ένα τρομερό ταξίδι. Ήταν 11 χρόνια από τη ζωή μου. Πολλά συνέβησαν. Όταν κοιτάζω πίσω... νομίζω φαίνεται και από τη φωνή μου πόσο σημαντική ήταν η ομάδα για εμένα. Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ το κλαμπ. Ήρθα παιδί 17 ετών και φεύγω άνδρας, οικογενειάρχης, έχω γυναίκα και παιδιά. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση και το νέο κεφάλαιο. Όμως, όλα τώρα αφορούν την ¶ρσεναλ, εδώ που μεγάλωσα. Να καταλαγιάσει μέσα μου προτού προχωρήσω και συγκεντρωθώ στα επόμενα...».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης