Στα πλέι οφ η Ντέρμπι, το πρωτάθλημα στη Νόριτς

Την τελευταία θέση των πλέι οφ κατέλαβε η Ντέρμπι μετά από μία συναρπαστική τελευταία αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ, με την Μίντλεσμπρο να τερματίζει πίσω της με έναν βαθμό διαφορά. Στη Νόριτς ο τίτλος της πρωταθλήτριας.



Στα πλέι οφ η Ντέρμπι, το πρωτάθλημα στη Νόριτς

Την άνοδό τους στην Πρέμιερ Λιγκ πανηγυρίζουν και με την βούλα οι ποδοσφαιριστές των Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που κατέλαβαν αντιστοίχως την πρώτη και την δεύτερη θέση, με μοναδικό άγχος τους το ποια θα πανηγυρίσει τον τίτλο και ποια θα αρκεστεί στην δεύτερη προνομιούχο θέση. Τα “καναρίνια” επικράτησαν της ¶στον Βίλα με σκορ 2-1 εκτός έδρας για να τελειώσουν το αήττητο σερί των “χωριατών”, την ώρα που οι “λεπίδες” έμειναν στο 2-2 στην έδρα της Στόουκ.

Με ήττα τελείωσε την κανονική διάρκεια η ντεφορμέ Λιντς, που τερμάτισε τρίτη χάνοντας την τελευταία αγωνιστική από την υποβιβασμένη Ίπσουιτς με σκορ 3-2. Από πίσω της η Γουέστ Μπρομ και πιο πίσω η ¶στον Βίλα.

Το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα ματς των Ντέρμπι και Μίντλεσμπρο, που προχώρησαν αμφότερες με νίκες, με το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ να κάνει το καθήκον του στο εντός έδρας με την αδιάφορη Γουέστ Μπρομ και να κλείνει την εξάδα με έναν βαθμό διαφορά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 46ης αγωνιστικής:

¶στον Βίλα – Νόριτς 1-2

Μπλάκμπερν – Σουόνσι 2-2

Μπρέντφορντ – Πρέστον 3-0

Ντέρμπι – Γουέστ Μπρομ 3-1

Χαλ – Μπρίστολ Σίτι 1-1

Ίπσουιτς – Λιντς 3-2

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόλτον 1-0

Ρέντινγκ – Μπέρμιγχαμ 0-0

Ρόδεραμ – Μίντλεσμπρο 1-2

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – ΚΠΡ 1-2

Στόουκ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2

Γουίγκαν – Μίλγουολ 1-0