Στο χέρι της η έξοδος στο Champions League! (video)

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Τσέλσι της Γουότφορντ στο «Stamford Bridge» για την 37η αγωνιστική της Premier League. Λόφτους-Τσικ (48’), Νταβιντ Λουίζ (50’) και Ιγκουαΐν (74’) τα τέρματα των «μπλε», οι οποίοι κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους αναφορικά με την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.



Στο χέρι της η έξοδος στο Champions League! (video)

Οι Λονδρέζοι βρίσκονται άλλωστε στην 3η θέση με 71 βαθμούς, εκμεταλλευόμενοι τη χθεσινή εκτός έδρας ήττα της Τότεναμ (4η θέση-70 β.) από την Μπόρνμουθ (1-0).

Η Τσέλσι αναμετράται την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Λέστερ και με νίκη... αδιαφορεί για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Δέκατη με συγκομιδή 50 βαθμών η Γουότφορντ.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Σάρι κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, με τον Ιταλό τεχνικό να χάνει τον Ενγκολό Καντέ από το 10ο μόλις λεπτό λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο Γάλλος αντικαταστάθηκε από τον Λόφτους-Τσικ.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε ωστόσο δύο λεπτά νωρίτερα (8’). Η σέντρα του Χολέμπας βρήκε τον Ντίνι, ο επιθετικός της Γουότφορντ σημάδεψε την εστία με υπέροχη κεφαλιά αλλά ο Κέπα κατέγραψε μια από τις ωραιότερες επεμβάσεις της σεζόν...

Οι «μπλε» βρήκαν τα επιθετικά τους πατήματα με τη συμπλήρωση του ημιώρου αλλά ο Πέδρο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο 35ο και 41ο λεπτό.

Όσο δύσβατος έμοιαζε όμως ο δρόμος προς τα δίχτυα στο πρώτο μέρος, τόσο εύκολα η Τσέλσι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αζάρ «σέρβιρε» και οι Λόφτους-Τσικ (48’) – Νταβίντ Λουίζ (50’) σκόραραν με καρφωτές κεφαλιές, θέτοντας τις βάσεις για μια πολύ σημαντική νίκη.

Το 3-0 διαμόρφωσε ο Ιγκουαΐν στο 74ο λεπτό, με τον Αργεντινό επιθετικό να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Πέδρο με διαγώνιο πλασέ στην απέναντι γωνία.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ (89’ Κέιχιλ), Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Καντέ (10’ Λόφτους-Τσικ), Αζάρ, Πέδρο, Ιγκουαΐν (79’ Ζιρού)

Γουότφορντ: Φόστερ, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Κίκο,Τσαλομπά (67’ Κλέβερλι), Ντουκουρέ, Χιούζ, Περέιρα, Ντεολοφέου (83’ Κλέβερλι), Ντίνι

Σκόρερς

48΄Λόφτους-Τσικ, 50’ Λουίζ, 74’ Ιγκουαΐν

Διαιτητής

Πολ Τίρνι

Γήπεδο

Stamford Bridge

Γιάννης Τζιουμακλής