Κι αυτό στην Σέλτικ: Έφτασαν τα 8 σερί πρωταθλήματα οι Κέλτες!

Την δουλειά που είχε ξεκινήσει ο Μπρένταν Ρότζερς πριν αποχωρήσει για την Λέστερ ολοκλήρωσε ο Νιλ Λένον, που οδήγησε την Σέλτικ στην μαθηματική κατάκτηση της σκωτσέζικης Πρέμιερσιπ και το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια!



Κι αυτό στην Σέλτικ: Έφτασαν τα 8 σερί πρωταθλήματα οι Κέλτες!

Οι Κέλτες χρειάζονταν έναν βαθμό κόντρα στην Αμπερντίν για να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά με την όρεξη και το κίνητρο που τους έδινε η ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικράτησαν με σκορ 3-0 κάνοντας πολύ εύκολη την δουλειά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Για την Σέλτικ αυτός ήταν ο όγδοος συνεχόμενος σχετικός τίτλος, που την κάνει την δεύτερη ομάδα στα πιο δημοφιλή πρωτθλήματα -πίσω από την Γιουβέντους που επίσης έγραψε ιστορία φέτος- με σχετικό αριθμό πρωταθλημάτων. Βεβαίως ο απόλυτος στόχος για την ομάδα της Γλασκώβης είναι να φτάσει στις εννέα κατακτήσεις, κάτι που έχει καταφέρει τόσο αυτή όσο και η μισητή αντίπαλος Ρέιντζερς από μία στην πλούσια ιστορία τους.

Πλέον το σύνολο του Λένον (σ.σ είχε τρία πρωταθλήματα και κατέκτησε το τέταρτο) στέφεται στην κατάκτηση του σκωτσέζικου τρεμπλ, που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν στην οποία ο σύλλογος έφτασε τα 50 πρωταθλήματα συνολικά.

Βεβαίως, πρώτα έρχεται το ματς στο «Άιμπροξ» την επόμενη αγωνιστική, με την βελτιωμένη φέτος Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ να επιθυμεί διακαώς τη νίκη στο «Old Firm» για να κλέψει έτσι μερίδα από τις εντυπώσεις.

Γιώργος Σιάφας