Ηττήθηκε και... τρέχει για τετράδα μέχρι το φινάλε η Τότεναμ

Μάχη μέχρις εσχάτων θα δώσει για την τετράδα η Τότεναμ, η οποία αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δύο παίκτες λιγότερους κόντρα στην Μπόρνμουθ, που εν τέλει σκόραρε με τον Νατάν Ακέ και έκλεισε το ματς στο 1-0.



Ηττήθηκε και... τρέχει για τετράδα μέχρι το φινάλε η Τότεναμ

Ένας βαθμός θα έκανε και θα... παραέκανε στους Spurs βάσει της εικόνας του ματς και το πως κύλησε η αναμέτρηση μετά την αποβολή του Σον Χέουνγκ-Μιν στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου και του Χουάν Φόιθ στις αρχές του δευτέρου, ωστόσο οι Λονδρέζοι έφυγαν με άδεια χέρια από το «Vitality».

Το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς, ωστόσο γρήγορα είδε την αντίπαλό του να το ισορροπεί και να είναι αυτή που δημιούργησε τους περισσότερους κινδύνους όσο περνούσε η ώρα. Ο ρυθμός και η ενέργεια των δύο ομάδων άρχισε να μειώνεται, με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν και αυτοί κάποιες καλές στιγμές στις οποίες ο τερματοφύλακας Μαρκ Τρέιβερς δήλωσε βροντερό «παρών». Αν το όνομα δεν σας λέει κάτι μην απορείτε, αφού πρόκειται για έναν 19χρονο τερματοφύλακα που γίνεται ο πρώτος μετά τον Τζο Χαρτ από το 2006 που παίζει ως βασικός σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ σε αυτήν την ηλικία.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τρεις διαιτητικές αποφάσεις, με τον Έρικ Ντάιερ να είναι πρωταγωνιστής σε δύο από αυτές και τον Σον στην άλλη. Όσον αφορά τον Άγγλο μέσο γλίτωσε τόσο εις βάρος του πέναλτι, όσο και την αποβολή, με τον Νοτιοκορεάτη συμπαίκτη του να γίνεται ο πρώτος από την γενέτειρά του που αποβάλλεται σε ματς της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου όταν προκλήθηκε σύρραξη λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος. Με τις αρχές του δευτέρου ο Ποτσετίνο έριξε στο ματς τον Φόιθ, αλλά ο Ισπανός κράτησε μόλις δύο λεπτά στο ματς μιας και αντίκρισε κι αυτός την (απευθείας) κόκκινη κάρτα του διαιτητή, που εύλογα δεν δίστασε να αφήσει την Τότεναμ με εννέα παίκτες.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι Λονδρέζοι έμπαιναν όλο και περισσότερο σε φάση άμυνας, με τις ευκαιρίες τους νωρίτερα να αποτελούν σύντομα παρελθόν. Ο αγώνας έδειχνε πως πήγαινε για 0-0 παρά την ένταση και τις ειδικές συνθήκες, αλλά μια δυνατή κεφαλιά του Ακέ ήταν αρκετή για να τον κρίνει. Θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα στο τέλος, με τον Κρεγκ Πόσον, ωστόσο, να αρνείται νέο πέναλτι, αυτήν την φορά πάνω στον Ντέλε Άλι στην απέναντι περιοχή.

Η Τότεναμ παρέμεινε στους 70 βαθμούς και σε περίπτωση που η Τσέλσι επικρατήσει της Γουότφορντ θα υποχωρήσει στην τέταρτη θέση. Αν, δε, κερδίσουν και οι Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η διαφορά από την πρώτη θα μειωθεί στον έναν βαθμό και από την δεύτερη στους δύο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Τρέιβερς, Ακέ, Κουκ, Σίμπσον, Σμιθ, Κλάιν, Άιμπ (77' Μουσέ), Λέρμα, Φρέιζερ, Κινγκ, Γουίλσον

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ (46' Γουανιάμα), Ρόουζ, Σισοκό (82' Ντέιβις), Ντάιερ (46' Φόιθ), Έρικσεν, Ντέλε, Λούκας Μόουρα, Σον

Γιώργος Σιάφας