«Κέρβερος» ο Πίκφορντ, πίσω μόνο από τους… Βραζιλιάνους!

Διανύει σίγουρα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, παρόλο που οι… καλοθελητές επιχείρησαν στην αρχή της χρονιάς να του κολλήσουν την ταμπέλα του «καμμένου» από τις υποχρεώσεις του Μουντιάλ! Ο Τζόρνταν Πίκφορντ είναι ο τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ με τα περισσότερα clean sheets, πίσω μόνο από τους Βραζιλιάνους των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.  



«Κέρβερος» ο Πίκφορντ, πίσω μόνο από τους… Βραζιλιάνους!

Ακόμη μία αρχοντική εμφάνιση με τα χρώματα της Έβερτον, άλλο ένα… μηδέν παθητικό! Ο Άγγλος πορτιέρο απομάκρυνε όλους τους κινδύνους που δημιούργησε η Μπέρνλι και συνέβαλλε ώστε να κλείσει η χρονιά των «ζαχαρωτών» στο «Γκούντισον Παρκ» με άλλη μία νίκη (2-0).

Μετά και το χθεσινό ματς, ο Πίκφορντ έφτασε τα 14 στο φετινό πρωτάθλημα δίχως να δεχτεί γκολ και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας. Από πάνω του είναι μόνο οι δύο… υποψήφιοι πρωταθλητές! Ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι μετρά μέχρι στιγμής 19 clean sheets, ενώ ο Άλισον της Λίβερπουλ ένα παραπάνω- 20!

Και όχι μόνο αυτό. Η Έβερτον έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στα 7 από τα 9 τελευταία ματς της Πρέμιερ Λιγκ- μία φορά περισσότερα από όσες είχε στα 29 προηγούμενα παιχνίδια της. Μέσα σε αυτά τα 7 λοιπόν, συνυπολογίστε και τις αναμετρήσεις Λίβερπουλ (0-0), Τσέλσι (2-0), Άρσεναλ (1-0) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0).