Μουρίνιο: «Απίστευτη η στάση του Σουάρεζ για 90 λεπτά»

Μιλώντας στο RT Sports, ο Ζοσέ Μουρίνιο εκθείασε τον Λουίς Σουάρες για τον επαγγελματισμό που έδειξε στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Λίβερπουλ, παρότι ο Ουρουγουανός σέντερ φορ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα των κόκκινων.  



Μουρίνιο: «Απίστευτη η στάση του Σουάρεζ για 90 λεπτά»

«Ο Λουίς έκανε κάτι που πιστεύω είναι πολύ καλό και το επικροτώ. Πολλοί παίχτες στην σημερινή εποχή , όταν αγωνίζονται, που είναι μια στιγμή γεμάτη συναισθήματα, και σκοράρουν, που στο κάτω κάτω για αυτό πληρώνονται, ασχολούνται υπερβολικά με την εικόνα που θα βγάλουν προς τα έξω όταν οι φίλαθλοι σχολιάζουν το ποσό ωραίο είναι που έπαιξε απέναντι στον παλιό του σύλλογο εκεί όπου αγαπήθηκε και μεγαλούργησε, ότι έκανε fair play και δεν ξεχνά το παρελθόν του.

Όλα αυτά δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση για 90 λεπτά. Ο Σουάρες λοιπόν, για ένα ολόκληρο παιχνίδι ξέχασε ότι αγωνιζόταν παλαιότερα στην Λίβερπουλ. Το μόνο πράγμα στο οποίο ήταν συγκεντρωμένος ήταν το παιχνίδι, να κάνει σωστά την δουλειά του, να πάει στον τελικό, να κατακτήσει το Champions League. Σκόραρε το γκολ, το πανηγύρισε, πάλεψε για την ομάδα του και ίσως παίκτες που αγαπά και απόψε θα μιλήσουν στο τηλέφωνο. Απίστευτη, απίστευτη στάση» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου κόουτς που ξεκαθάρισε ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 90 λεπτά οφείλει να είναι αφοσιωμένος μονάχα στο στόχο της ομάδας του.

Χρήστος Κατριμουστάκης