Προβάδισμα τελικού για Τσέλσι!

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η Τσέλσι, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη και έχει την ευκαιρία, σε μία εβδομάδα, να… καπαρώσει το εισιτήριο!  



Προβάδισμα τελικού για Τσέλσι!

Μέτρια εικόνα των «μπλε» στο πρώτο μέρος, έμειναν πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Γιόβιτς το 23’, όμως απάντησαν στο 45’ με τον Πέδρο. Σαφώς βελτιωμένη στην επανάληψη, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή με κορυφαία τη φάση του 61’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ, ο Τραπ απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ρεβάνς του Στάμφορντ Μπριτζ θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, 09/05.

Το ματς:

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Τσέλσι. Όπως συνηθίζει στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια της τη φετινή σεζόν δυσκολεύτηκε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργούσε ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις και το σημαντικότερο, κρατούσε τον αντίπαλο ζωντανό!

Ακριβώς αυτό συνέβη και με την Άιντραχτ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει τη ζημιά με την κεφαλιά του Γιόβιτς στο 23’ και να βυθίσει στον προβληματισμό τον μπλε πάγκο. Τα πάντα, ωστόσο, ανατράπηκαν στο 45’ όταν ο Πέδρο- ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Αζάρ στην ενδεκάδα- έφερε το ματς στα ίσα και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις των φιλοξενούμενων.

Η Τσέλσι απέκτησε θάρρος και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά, χάνοντας μια πολύ καλή στιγμή ξανά με τον Πέδρο- έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Λόφτους- Τσικ. Στο 61’ ωστόσο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Σάρι, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ, ο Τραπ πετάχτηκε και ακούμπησε την μπάλα ίσα για να τη στείλει στο δοκάρι!

Η κυριαρχία των «μπλε» συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον Λόφτους Τσικ να αποτελεί το σημαντικότερο «πρόβλημα» της άμυνας της γερμανικής ομάδας. Σε ακόμη μία σημαντική στιγμή ο Αζάρ δεν βρήκε στόχο στο 78’. Εν τέλει τίποτα δεν άλλαξε με την συμπλήρωση των 90’ και η Τσέλσι έφυγε με την ισοπαλία και το προβάδισμα από τη Γερμανία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άιντραχτ: Τραπ, Άμπραχαμ, Χιντερεγκερ, Φαλατέ, Κόστιτς, Χασέμπε, Φερνάντες (73’ Πασιέντσια), Ντα Κόστα, Γκατσίνοβιτς, Ροντ, Γιόβιτς.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους- Τσικ (82’ Κόβατσιτς), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (62’ Αζάρ).