Η διαφορά του να είσαι πολύ καλός παίκτης, με το να είσαι ιδιοφυΐα!

Η Λίβερπουλ για περισσότερο από 70 λεπτά έπαιξε υπέροχα στη Βαρκελώνη και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ξαφνικά, μέσα σε τρία λεπτά, έχανε με τρία γκολ διαφορά. Αυτή είναι η διαφορά των πολύ καλών ποδοσφαιριστών, με κάποιον που είναι πραγματική ιδιοφυΐα. Και σε αυτό το επίπεδο, αρκεί η εμπειρία για να κάνει τη διαφορά... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η διαφορά του να είσαι πολύ καλός παίκτης, με το να είσαι ιδιοφυΐα!

Έχω πει και έχω γράψει άπειρες φορές πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα άθροισμα από καλές βραδιές για να φτάσει κάποιος μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, ή τουλάχιστον στον τελικό.

Μερικές φορές, δεν αρκεί, ακόμα και να είσαι καλός στα περισσότερα παιχνίδια, αν για μια στιγμή ή για πέντε λεπτά ή για ένα ημίχρονο, πατήσεις τη νάρκη.

Πέρυσι, η Λίβερπουλ πάλεψε απέναντι στη Ρεάλ, αλλά την πρόδωσε ο τερματοφύλακάς της, δίνοντας δυο δώρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Φέτος, έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι στην Ευρώπη μέσα στη σεζόν, αλλά απέναντί της, ακόμα και σε βραδιές που δεν είναι πλέον όπως όταν ήταν νεότερος, εμφανίζεται ο Μέσι για να αλλάξει τις ισορροπίες.

Το ποδόσφαιρο, τελικά, είναι πολύ απλό άθλημα και πολύ απλοϊκά ας σκεφτεί κανείς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα σε περίπτωση που ο Μέσι δεν έπαιζε με τη Λίβερπουλ, το βράδυ της Πρωτομαγιάς.

Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες, τουλάχιστον να μειώσει. Και αυτό θα έκανε πολύ διαφορετική τη ρεβάνς, ιδιαίτερα σε εκείνη τη φάση με τον Σαλάχ. Είναι πολύ διαφορετική η αίσθηση να πρέπει στο «Άνφιλντ» να καλύψεις ένα παιχνίδι έχοντας χάσει 3-1 στο πρώτο ματς κι άλλο με τρία γκολ διαφορά, όπως είναι τώρα η κατάσταση με το 3-0.

Αλλά, από τις ήττες μαθαίνεις και είναι ένα πολύ ακριβό φροντιστήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο κατά καιρούς όλα αυτά τα στραπάτσα έχουν κάνει ομάδες να αλλάξουν επίπεδο και να βελτιώσουν τη γενικότερη αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Η Μπαρτσελόνα, μόλις πριν από έναν χρόνο, έχασε και αποκλείστηκε από τη Ρόμα με τρία γκολ διαφορά, ενώ, είχε ηττηθεί με τέσσερα γκολ διαφορά από την Παρί Σεν Ζερμέν και με τρία γκολ από τη Γιουβέντους πρόπερσι.

Για τη Λίβερπουλ, η φετινή χρονιά μπορεί ν' αφήσει τελικά μια πάρα πολύ πικρή γεύση. Ιδιαίτερα στο κομμάτι του πρωταθλήματος, όπου έχοντας σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και με συγκομιδή βαθμών που θα αρκούσε για να κατακτήσει οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα έχει γίνει εκτός από το περσινό, φαίνεται πως θα μείνει δεύτερη, πίσω από την υπερομάδα της Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη, για την Ευρώπη, πέρυσι, έπεσε πάνω στη Ρεάλ στο καλύτερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας της και φέτος πάνω στη Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετωπίζει έπειτα από 12 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ο άγνωστος Χ σε αυτή την εξίσωση και λέγεται Λιονέλ Μέσι. Όποιος στέκεται στις ατελείωτες αναλύσεις σε τέτοια παιχνίδια, βλέπει το δέντρο και χάνει ένα ολόκληρο δάσος από πίσω. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο, όμως, πάντα τη μεγάλη διαφορά θα την κάνει η προσωπική κλάση και ιδιοφυΐα κάποιων παικτών.

Το να παρακολουθείς, λοιπόν, μια ιδιοφυΐα εν ώρα εργασίας, όσο επίπονο κι αν είναι, δεν παύει να είναι και απολαυστικό...