Όλα για όλα στην Ολλανδία!

Η Τότεναμ πλήρωσε το πρώτο κάκιστο ημίχρονο, ηττήθηκε εντός έδρας 1-0 από τον Άγιαξ και πλέον θα παίξει τα… ρέστα της στην Ολλανδία για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Όλα για όλα στην Ολλανδία!

Το πράγμα… στράβωσε στο 15’, όταν ο Φαν Ντε Μπεκ νίκησε με ψύχραιμο πλασέ τον Γιορίς, με τους Ολλανδούς να έχουν και άλλη καλή στιγμή στο 25’ για ακόμη ένα γκολ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν, όμως καμία από τις προσπάθειές τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Κακά τα ψέματα, σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν και την τύχη στο πλευρό τους, όπως στο 79’ όταν η προσπάθεια του Νέρες χτύπησε στο δοκάρι του Γιορίς.

Στα σημαντικά του αγώνα, ο τραυματισμός του Βερτόνχεν στο κεφάλι που ανάγκασε τον Ποτσετίνο να τον αντικαταστήσει στο 39’.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων στην Ολλανδία έχει οριστεί για την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Το ματς:

Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Τη στιγμή που ο Άγιαξ με περίσσιο… θράσος κατάφερε να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και με τη γνωστή του – εξαιρετική ανάπτυξη να δημιουργήσει τους πρώτους κινδύνους. Από τη μεριά της αν και μπροστά στο κοινό της η Τότεναμ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το τέμπο των Ολλανδών και μοιραία στο 15’ πλήρωσε τα πολλά αμυντικά της προβλήματα.

Ο Ζίγιεκ με μία καταπληκτική κάθετη έβγαλε μόνο τον Φαν Ντε Μπεκ και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ… πάγωσε το Λονδίνο! Υπήρξε μάλιστα και μια υποψία οφσάιντ, όμως το VAR έδωσε ξανά τη λύση.

Οι αμυντικές ολιγωρίες των «σπιρουνιών» συνεχίστηκαν και δέκα λεπτά αργότερα γλίτωσε-  από φάση καρμπόν- ακόμη ένα γκολ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν στο 39’ και έπειτα από σύγκρουση με τον Ονανά, ο Βερτόνχεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γήπεδο. Χωρίς Κέιν, χωρίς Σον και πλέον χωρίς Βερτόνχεν, η Τότεναμ έδειχνε να έχει σοβαρό πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερο θάρρος και μάλιστα είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 51’ με τον Ντέλε Άλι.

Σταδιακά ανέβαζαν την απόδοσή τους μέχρι που κατάφεραν να ισορροπήσουν στο κέντρο. Ο Άγιαξ αντιλήφθηκε ότι οι κίνδυνοι πλέον ήταν περισσότεροι και για αυτό επιχειρούσε σε κάθε ευκαιρία να ρίξει το τέμπο.

Από το 70’ και μετά ο κόσμος της Τότεναμ… ανέλαβε δράση! Έβλεπε την προσπάθεια της ομάδας του και για αυτό συνέχισε να πουσάρει περισσότερο. Οι Λονδρέζοι πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, όμως ο Άγιαξ- προφανώς προετοιμασμένος για το πρέσινγκ- εστίασε στα αμυντικά του καθήκοντα και κατάφερε να κρατήσει την υπερπολύτιμη νίκη… μισό τελικό! Μάλιστα στο 79’ λίγο έλειψε να… καθαρίσει την πρόκριση, όμως η προσπάθεια του Νέρες χτύπησε στο δοκάρι του Γιορίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Tότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν (39’ Σισοκό), Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ (79’ Ντέιβις), Γουανιάμα, Έρικσεν, Τρίπιερ (80’ Φόιτ), Μόουρα, Γιορέντε, Άλι

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Φαν ντε Μπεκ, Σον (65’ Μαζράουι), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ (87’ Χούντελααρ), Τάντιτς, Νέρες