Ισοπαλία με «κερδισμένη» την Τσέλσι...

Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το ματς του «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι για την 36η αγωνιστική. Το σκορ άνοιξε ο Χουάν Μάτα (11’) πριν ο Μάρκος Αλόνσο (44’) ισοφαρίσει εκμεταλλευόμενος- ένα ακόμη- τραγικό λάθος του Νταβίντ Ντε Χέα.



Ισοπαλία με «κερδισμένη» την Τσέλσι...

Η Τσέλσι «κάθεται» τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 4η θέση με 68 βαθμούς και σε απόσταση +2 από την 5η Άρσεναλ που μετρά 66.

Για τη Γιουνάιτεντ το σημερινό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί καταδικαστικό για το στόχο της τετράδας, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» παραμένουν στην 6η θέση με 65 βαθμούς και τίποτα πλέον δεν εξαρτάται μονάχα από τα αποτελέσματα που θα φέρουν στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Λουκάκου υποδέχτηκε υπέροχα την μακρινή μπαλιά του Σο αλλά το τελείωμά του σταμάτησε στα χέρια του Κέπα.

Στη δεύτερη επίσκεψη των «κόκκινων διαβόλων» στα αντίπαλα καρέ ήρθε και το πρώτο γκολ της συνάντησης. Έπειτα από όμορφο passing game και την μπαλιά-τρύπα του Λουκάκου, ο Σο σημάδεψε ολομόναχος τον Μάτα και εκείνος άνοιξε το σκορ ανήμερα των 31ων γενεθλίων του.

Και αφού ο Μπαϊγί δεν κατάφερε να γράψει το 2-0  έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα εκατοστά μακριά από το στόχο (29’), ήρθε το 44ο λεπτό για να επέλθει ισορροπία στον φωτεινό πίνακα.

Το μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ ανάγκασε τον Ντε Χέα να υποπέσει σε ένα ακόμη λάθος τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα ο Αλόνσο που ακολούθησε τη φάση να ισοφαρίσει με κοντινό πλασέ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι ήταν αυτή που έδειχνε να ψάχνει με ορθολογικό τρόπο το δεύτερο γκολ ενώ ο Έρικ Μπαϊγί αντικαταστάθηκε από τον Ρόχο στο 71ο λεπτό λόγω προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο που προκλήθηκε από μαρκάρισμα του Κόβασιτς.

Η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο νικητήριο τέρμα μονάχα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του Ρόχο να σταματά στο... κεφάλι του Πέδρο, ο οποίος είχε στηθεί στη γραμμή της εστίας του Κέπα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιγκουαΐν απώλεσε τεράστια ευκαιρία να χαρίσει το «διπλό» στην ομάδα του αλλά το πλασέ του Αργεντινού σταμάτησε πάνω στον Ντε Χέα παρά το γεγονός ότι εκτέλεσε ανενόχλητος έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (71’ Ρόχο), Γιάνγκ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (81’ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ (66’ Αλέξις), Λουκάκου

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρούντιγκερ (65’ Κρίστενσεν), Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Καντέ, Κόβασιτς (75’ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Γουίλιαν (84’ Πέδρο), Αζάρ, Ιγκουαΐν

Σκόρερς

11’ Μάτα, 44’ Αλόνσο

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Γήπεδο

Ολντ Τράφορντ

Γιάννης Τζιουμακλής