Σώθηκε η Σαουθάμπτον, οριακά για υποβιβασμό η Κάρντιφ (vids)

Έπειτα από ένα τρελό παιχνίδι με δύο ανατροπές, η Σαουθάμπτον εξασφάλισε την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη σεζόν με το τελικό 3-3 κόντρα στη Μπόρνμουθ! Αντίθετα, η Κάρντιφ παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και διατηρείται με το άγχος, μετά το 1-0 από τη Φούλαμ. Νίκη γοήτρου και... ενδεχομένως Ευρώπης για τη Γουλβς με το 2-1 επί της Γουότφορντ, στο 0-0 έμειναν Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον.  



Σώθηκε η Σαουθάμπτον, οριακά για υποβιβασμό η Κάρντιφ (vids)

Σαουθάμπτον – Μπόρνμουθ 3-3

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο «St. Mary's» και επίτευξη στόχου για την ομάδα του Χάσενχουτλ. Ο Σέιν Λονγκ στο 12ο λεπτό με πλασέ από κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ για τη Σαουθάμπτον, μόλις λίγες μέρες αφότου είχε σκοράρει κόντρα στη Γουότφορντ το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Premier League. Μάλιστα, ο Ιρλανδός φορ, στο... θεότρελο παιχνίδι, είχε και δοκάρι σε αδιανόητη χαμένη ευκαιρία, προτού έρθουν τα πάνω – κάτω για την ομάδα του Χάσενχουτλ. Ο Γκόσλινγκ με ωραία προσποίηση και χαμηλό σουτ ισοφάρισε στο 20ο λεπτό, για να έρθει και το 2-1 για τη Μπόρνμουθ με την απόλυτη ανατροπή από τον Γουίλσον που εκμεταλλεύτηκε ριμπάουντ από ασθενή απομάκρυνση του Γκουν στο 32'!

Το ματς δεν έχασε το ενδιαφέρον του, με τους «άγιους» να βρίσκουν δεύτερο γκολ ώστε να ισοφαρίσουν αρκετά νωρίς και να συνεχίσουν να ψάχνουν τους βαθμούς με τους οποίους θα σιγούρευαν την παραμονή τους στην κατηγορία. Υπό το βλέμμα και του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο γήπεδο, ο Γουόρντ – Πρόους έκανε σλάλομ, ξεπέρασε δυο αμυντικούς και σούταρε από απόσταση χαμηλά για το 2-2. Το... θρίλερ συνεχίστηκε και σημειώθηκε δεύτερη ανατροπή στο ματς, με τον Ματ Τάργκερ να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τη Σαουθάμπτον στο 67ο λεπτό με κεφαλιά που σήμανε και το 1.000ο γκολ στην Πρέμιερ για φέτος. Ο Γουίλσον στο 86' από χαμηλό γύρισμα του Φρέιζερ έγραψε το τελικό 3-3, ωστόσο, οι «άγιοι» επιβίωσαν στην κατηγορία λόγω της ήττας της Κάρντιφ.

 

Γουότφορντ – Γουλβς 1-2

Σε μια... άτυπη ρεβάνς του μεταξύ τους ημιτελικού Κυπέλλου, οι Γουότφορντ και Γουλβς απέδειξαν γιατί το παιχνίδι τους επρόκειτο για μια μονομαχία... ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Με επιθετική διάθεση, με στρωτό ποδόσφαιρο και με παίκτες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, το ματς στο Craven Cottage είχε ενδιαφέρον. Για τους γηπεδούχους, ο Ντεουλοφέου ήταν εκείνος που γι' ακόμα μια φορά επιχειρούσε πολλά πράγματα μόνος του, όμως, οι «λύκοι» ήταν αυτοί που πέτυχαν γκολ. Στο 41', ο Ραούλ Χιμένες με κεφαλιά νίκησε τον Φόστερ για το 1-0.

Οι «hornets» απάντησαν άμεσα με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο γκολ που είχαν δεχθεί και ... ευχαρίστησαν τον Μπένετ για τη γκάφα. Κακό γύρισμα, κλέψιμο του Ντεουλοφέου, ο Ρουί Πατρίσιο σταμάτησε τον Ισπανό, όμως ο επερχόμενος Γκρέι σούταρε με δύναμη για το 1-1. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα ήταν εκείνη τελικά που θα άνοιγε τη διαφορά στην 7η θέση, αφού στο 77o λεπτό, ο Ζότα από την βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν Νέβες, πλάσαρε σωστά τον Φόστερ για το 2-1. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τη Γουλβς να παίρνει την... εκδίκηση για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «λύκοι» θα βρεθούν στο Europa League μέσω της 7ης θέσης, αν στον τελικό του Κυπέλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατήσει της Γουότφορντ...

 

Φούλαμ – Κάρντιφ 1-0

Η υποβιβασμένη Φούλαμ έδειξε πάλι ότι... ξύπνησε πολύ αργά για φέτος και από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η παρουσία της στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη σεζόν, άρχισε να παίζει ελεύθερα. Οι «cottagers» μαζί με τη ... διψασμένη για βαθμούς, Κάρντιφ, δημιούργησαν μια κατάσταση από την οποία οποιαδήποτε ομάδα μπορούσε να βγει κερδισμένη. Οι γηπεδούχοι στο Craven Cottage «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Οντόι που χτύπησε στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά αποχωρώντας με φορείο και μάσκα οξυγόνου όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το ματς είχε ενθουσιασμό και ρυθμό, είχε και τον Μίτροβιτς ν' αστοχεί σε εκπληκτική ευκαιρία ανενόχλητος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να σοκάρει τον κόσμο των γηπεδούχων. Το κακό για την Κάρντιφ είναι πως όταν πλέον η Φούλαμ άρχισε να ασκεί ασφυκτική πίεση, βρήκε λύση με τον Μπάμπελ στο 79ο λεπτό. Με καταπληκτικό σουτ, ο Ολλανδός φορ έγραψε το 1-0 για το σύνολο του Σκοτ Πάρκερ... Δοκάρι με τον Χόιλερ στο φινάλε οι «bluebirds». 

 

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον 0-0

Στο Selhurst Park, οι Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον κλήθηκαν να τα βάλουν και με τον πολύ δυνατό αέρα πέρα από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους. Τα «ζαχαρωτά» έκλεισαν το πρώτο μέρος με διψήφιο αριθμό τελικών φάσεων, όμως, ελάχιστες από αυτές ήταν στο στόχο. Ιδιαίτερα μοιρασμένο το ματς στο Λονδίνο, με τον Μπερνάρ να πετυχαίνει το δοκάρι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Όσο κι αν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έψαξαν το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, το σκορ δεν ξέφυγε από το 0-0 στην πρωτεύουσα...

 

Κώστας Ζάλιαρης