Hot prospect… ξανά! (video)

Η καριέρα του πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Στα 25 του και έπειτα από πολλές περιπλανήσεις σε μεγάλες ομάδες, ο Λούκας Ντιν άρχισε να θυμίζει ξανά τους λόγους που πριν λίγα χρόνια οι συμπατριώτες του μιλούσαν για ένα ποδοσφαιρικό «διαμάντι»!  



Hot prospect… ξανά! (video)

Ο Γάλλος μπακ διανύει- στην πρώτη του σεζόν- με τα χρώματα της Έβερτον μια από τις πιο επικοδομητικές περιόδους της καριέρας του. Καιρό είχε… Για την ακρίβεια από τότε που ως ταλέντο έβγαζε μάτια με τα χρώματα της Λιλ.

Ένα από τα πιο hot prospects του γαλλικού ποδοσφαίρου έβγαζε ωριμότητα στο παιχνίδι του, τρομερό πάθος και έτσι λίγο αργότερα ήρθε η μετακίνησή του στην πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν.

Με την PSG ξεκίνησε καλά, όμως ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί και μοιραία ήρθε η κάμψη… Το 2016 ο Ντιν δεν θύμιζε σε τίποτα τον πιτσιρικά που έβγαζε μάτια στο Λιλ, με αποτέλεσμα να δει την πόρτα της εξόδου.

Η πρώτη που επιχείρησε να ρισκάρει, ευελπιστώντας πως θα αφυπνούσε ξανά το ταλέντο που έκρυβε μέσα του, ήταν η Ρόμα, η οποία τον πήρε ως δανεικό στην Ιταλία και επιχείρησε από νωρίς να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μέτρια και εκεί η παρουσία του, ίδια ακριβώς η κατάληξη! Έξοδος… Και κάπου εκεί ήρθε η έκπληξη! Η Μπαρτσελόνα, που αναζητούσε φθηνό μπακ απ του Ζόρντι Άλμπα, χτύπησε την πόρτα της Παρί και αγόρασε για… ψίχουλα τον άλλοτε διεθνή μπακ.

Σαφώς και η πρόκληση ήταν ανώτερη, η πίεση πολύ μεγαλύτερη και οι απαιτήσεις υψηλές. Ο Ντιν λειτούργησε για δύο χρόνια ως η… ανάσα του Άλμπα όταν το πρόγραμμα ήταν βαρύ και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αυξήθηκαν!

Και φτάνουμε, λοιπόν, στο προηγούμενο καλοκαίρι. Η Έβερτον επιχείρησε – και τελικά τα κατάφερε- να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις της με την Μπαρτσελόνα και πήρε τον 25χρονο άσο ως αντικαταστάτη του 34χρονου πλέον Λέιτον Μπέινς!

Παραδόξως ο Ντιν μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και της Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε αμέσως φανέλα βασικού. Αυτή τη στιγμή είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας και σίγουρα ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Με 4 γκολ, ισάριθμες ασίστ και αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι των «ζαχαρωτών», ο Γάλλος μπακ κατάφερε να ανεβάσει πολύ γρήγορα την αγοραστική του αξία μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Η Έβερτον τον πήρε για 20εκατ. ευρώ και μέχρι αυτή τη στιγμή η αξία του έχει περάσει τα 35εκατ. και συνεχίζει! Μάλιστα σύμφωνα με το transfermarkt το ranking του τον κατατάσσει 12ο στη λίστα με τους κορυφαίους- βάσει επιδόσεων και στατιστικών- αριστεροπόδαρους μπακ της Ευρώπης!

Το hot prospect, λοιπόν, της Γαλλίας… ωρίμασε και πλέον επιχειρεί μια νέα αρχή.