Κάποιος πρέπει να μας κάνει πλάκα με τον ... Πογκμπά

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έλεγε πως μπορεί να ξεγελάσεις λίγους για πολύ καιρό και πολλούς για λίγο. Όχι όμως πολλούς για πολύ. Τελικά φαίνεται πως ο Πογκμπά έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κάποιος πρέπει να μας κάνει πλάκα με τον ... Πογκμπά

Ο Γάλλος έκανε μόλις ενάμιση μήνα καλό μες στη σεζόν, αφού κορόιδευε την κοινωνία όσο διάστημα βρισκόταν ο Μουρίνιο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ κι άρχισε να παίζει από την ώρα που αντικαταστάθηκε ο Πορτογάλος από τον Σόλσκιερ.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, με τη Γιουνάιτεντ να ηττάται διαρκώς, επανήλθε στη γνωστή κατάσταση της μετριότητας που τον χαρακτηρίζει, από τη στιγμή που κόστισε ένα κάρο λεφτά για να μεταγραφεί από τη Γιουβέντους και πάλι στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Σερ Άλεξ, όταν του έφερνε κάποιος τη συζήτηση για ποιο λόγο άφησε τον Πογκμπά να φύγει, επέμενε πως δεν έχει σταθερότητα και φαίνεται πως γι' ακόμα μια φορά δικαιώνεται.

Η μόνη δικαιολογία που έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για την ψήφο τους, είναι πως ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου. Κατά τ' άλλα, δεν μπορεί κανείς να δει πως ο Πογκμπά είναι μπροστά από τον Έρικσεν σε αυτή την κατηγορία.

Οι υπόλοιποι 10 της κορυφαίας 11άδας της PFA για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δεν σηκώνουν κουβέντα. Ο Έντερσον βρίσκεται δικαιωματικά κάτω από τα δοκάρια έχοντας κάνει ακόμα μια άψογη χρονιά, με ακραίους τους δύο της Λίβερπουλ, τον Άρνολντ και τον Ρόμπερτσον.

Το κεντρικό δίδυμο, θα μπορούσε να το έχει μια ομάδα και να διεκδικήσει διαπλανητικά τρόπαια. Ο Φαν Ντάικ είναι ο παίκτης της χρονιάς και ο Λαπόρτ δίπλα του.

Στα χαφ, ο Φερναντίνιο είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό το ρόλο και ο Μπερνάρντο Σίλβα που φέτος ήταν εξαιρετικός.

Όσο για την επίθεση, ο Στέρλινγκ από τη μια πλευρά και ο Μανέ από την άλλη θα έκαναν κάθε άμυνα να έχει εφιάλτες.

Στην κορυφή, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ψήφισαν τον Αγουέρο, με τον Φιρμίνο να κάνει επίσης μια εξαιρετική χρονιά. Πολύ λογικά, όμως, η εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του Αργεντινού και η σταθερότητα που τον διακρίνει εδώ και εννέα χρόνια, του δίνουν δικαιωματικά τη θέση.

Είναι μια ενδεκάδα για την οποία δεν υπάρχουν διαφωνίες και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες χρονιές. Τον Μάιο θα ανακοινωθεί και το βραβείο των δημοσιογράφων και τότε θα μάθουμε και τον μάνατζερ της χρονιάς, ωστόσο, ο Πεπ είναι το απόλυτο φαβορί.