Η Σίτι δεν αφήνει τον τίτλο σε κανέναν! (vids)

Ξεκάθαρες αποδείξεις από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ»! Δεν θα αφήσει τον τίτλο στη Λίβερπουλ, δεν γίνεται να την πλησιάσει ακόμα σε ποιότητα και δύναμη η Γιουνάιτεντ. Επικρατώντας 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επανήλθε και ορίζει την μοίρα της μέχρι το φινάλε! Οι Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ τα γκολ, στα 157 τέρματα η Σίτι, ρεκόρ όλων των εποχών σε όλες τις διοργανώσεις για το κλαμπ.  



Η Σίτι δεν αφήνει τον τίτλο σε κανέναν! (vids)

Αρκετά προσεκτικά ξεκίνησε το ντέρμπι, με τη Γιουνάιτεντ να οχυρώνεται με πεντάδα στα μετόπισθεν σε κατάσταση άμυνας και να μετατρέπεται σε 3-5-2 το σύστημα όταν η μπάλα έφτανε στο μισό γήπεδο της Σίτι. Ο Πολ Πογκμπά έκανε κινήσεις κυρίως από αριστερά για να βοηθήσει τους Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ και ήταν εκείνος που έκανε και το πρώτο σουτ της βραδιάς στο 11' από πλάγια θέση, δίχως να δυσκολευθεί ο Έντερσον. Η απάντηση από πλευράς Σίτι, που η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύθηκε να παίξει τη μπάλα στο κέντρο όπου οι Φρεντ και Περέιρα έδειχναν πιο δραστήριοι, ήταν ένα σουτ του Στέρλινγκ που κόντραρε στον Σμόλινγκ και μπλόκαρε ο Ντε Χέα, αν και ανησύχησε με την αλλαγή πορείας της μπάλας. Ο Πολ Πογκμπά ξανά από αριστερά έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Λίνγκαρντ στο 16', με τον Άγγλο να σουτάρει με τη μια και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Σταδιακά οι «πολίτες» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ασκούν πίεση τρέχοντας στις πρώτες μπάλες και κάπου εκεί άνοιξε και ο ρυθμός. Στο 19ο λεπτό ο Ντε Χέα είδε τη μπάλα να έρχεται κατά πάνω του από δυνατό αριστερό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα και αμέσως μετά ο Ράσφορντ δεν πρόλαβε την έξοδο του Έντερσον στην κάθετη του Λίνγκαρντ. Το ντέρμπι άρχισε να γίνεται πιο έντονο. Η ομάδα του Πεπ έμπαινε περισσότερο στο ματς και η Γιουνάιτεντ έπαιζε στα ίσια δίχως φόβο. Για τη Σίτι, η μπάλα πήγαινε αριστερά στον Στέρλινγκ για να τα βάλει με τους Γιάνγκ και Νταρμιάν, αφού ο Αγουέρο ήταν χαμένος ανάμεσα σε Λίντελεφ και Σμόλινγκ, ο Φερναντίνιο έφτιαχνε πράγματα από το κέντρο και με τα λεπτά να περνούν, οι παίκτες του Πεπ αισθάνονταν μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο. Δίχως, όμως, αυτό να σημαίνει κινδύνους για την εστία του Ντε Χέα. Στο 44', όμως, ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε τεράστια επέμβαση σε πλασέ του Στέρλινγκ που ελίχθηκε τρομερά ανάμεσα από τρεις παίκτες και σούταρε χαμηλά, για να νικηθεί και να παραμείνει το 0-0.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ν' αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι επιθετικές της βλέψεις κι όχι τόσο η άμυνα. Πίσω, η πεντάδα τα πήγαινε μια χαρά για να κλείσει τους χώρους και να επιτρέψει ελάχιστες ανησυχητικές στιγμές για τα καρέ του Ντε Χέα, συμπεριλαμβανομένης και της τεράστις ευκαιρίας του Στέρλινγκ. Στο πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μόλις δυο επαφές στην περιοχή της Σίτι... Ο Πεπ άλλαξε τον Φερναντίνιο με τον Σανέ στο 50', με τον Γερμανό να στέλνει τον Στέρλινγκ από δεξιά στην επίθεση. Και αμέσως ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο έκανε επικίνδυνο γύρισμα που έδιωξε ο Λίντελεφ. Τελικά, ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 54' μπροστά από τον Νταρμιάν πλάσαρε χαμηλά για να πετύχει ένα τρομερής σημασίας γκολ και να γράψει το 1-0 για τη Σίτι!

Μάλιστα, οι «πολίτες» θα μπορούσαν άμεσα να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους και να κάνουν τεράστια ζημιά πλέον στη Γιουνάιτεντ όταν στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Αγουέρο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντε Χέα, ενώ, στο 56' ο Λίνγκαρντ από γύρισμα του Ράσφορντ απέτυχε σε κενή εστία να ισοφαρίσει σε τεράστια στιγμή για την ομάδα του. Κι αφού εκείνος δεν το έκανε εκεί, το πέτυχε ο Σανέ στην απέναντι εστία. Με δυνατό αριστερό σουτ στο 66' σκόραρε κι έγραψε το 2-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι από αριστερά για να κλειδώσει τη νίκη. Δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω για τους Πρωταθλητές, που ναι μεν συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις καλών στιγμών για γκολ, αλλά είχαν την ασφάλεια του σκορ. Και πολύ περισσότερο, είχαν τη Γιουνάιτεντ που δεν μπορούσε...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Νταρμιάν (83' Σάντσες), Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Περέιρα (72' Λουκάκου), Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83' Μαρσιάλ)

Μάντσεστερ Σίτι: 'Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (89' Ντανίλο), Φερναντίνιο (51' Σανέ), Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (89' Γκάμπριελ Ζέσους), Στέρλινγκ

Κώστας Ζάλιαρης