Μπέιλ, γύρνα στο Νησί!

Ο Γκάρεθ Μπείλ είναι επισήμως μαύρο «πανί» για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης και ο μόνος τρόπος να βρει τον αγωνιστικό του εαυτό, είναι να βγάλει πάλι τις μοναδικές ικανότητές του στο χορτάρι. Ίσως, να χρειάζεται να το κάνει ξανά στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ!



Μπέιλ, γύρνα στο Νησί!

Το ρολόι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έδειχνε το 70ο λεπτό της αναμέτρησης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όταν ο Ζιντάν αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μπέιλ αντί του Λούκας Βάσκεθ. Αν και το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 υπέρ των «μερένγκες», οι οπαδοί της ομάδας δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να αποδοκιμάσουν έντονα τον Ουαλό επιθετικό, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεάλ μπορεί να πήρε τη νίκη χάρη στο χατ-τρικ του Μπενζεμά, όμως εκείνο που έμεινε περισσότερο από όλα ήταν η εικόνα με τις αποδοκιμασίες. Ο Γάλλος προπονητής μάλιστα, φρόντισε να καλύψει τον παίκτη του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συμπονώ τον Μπείλ και πραγματικά θα ήθελα πολύ να σκοράρει. Δεν καταλαβαίνω όμως τη στάση του κόσμου απέναντί του». Οι δηλώσεις του σε αυτό το θέμα έκλεισαν με την ατάκα: «Δεν θέλω να επεκταθώ σχετικά με το μέλλον του», δείχνοντας έτσι ότι ούτε εκείνος μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Την επομένη του αγώνα η έγκυρη ισπανική εφημερίδα «Marca» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τον απογοητευμένο Ουαλό, συνοδεύοντας την φωτογραφία με την είδηση ότι η Ρεαλ δανείζει τον Μπέιλ, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν προτάσεις αγοράς του. Λίγο το υψηλό κόστος της μεταγραφής που ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκαττομύρια ευρώ, λίγο οι συχνοί τραυματισμοί του, «φρενάρουν» τις όποιες σκέψεις κάνουν οι σύλλογοι που έχουν ενδιαφερθεί γι’ αυτόν.

Αν το δει κάποιος από τον οπτική των αγγλικών ομάδων, παρουσιάζεται μία ευκαιρία που, εφόσον πραγματοποιηθεί, πιθανώς να αλλάξει το σκηνικό στην Πρεμιέρ Λιγκ, προσθέτοντας μία επιπλέον ομάδα στην διεκδίκηση του τίτλου ή ανεβάζοντας κατά πολύ τη διαφορά της μίας από τις υπόλοιπες. Για να συμβούν όλα τα παραπάνω φυσικά, πρέπει να υπάρξει εκατέρωθεν «προσφορά».

Ομάδες που κατά καιρούς έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Μπέιλ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Τσέλσι να είναι διατεθιμένες να προσφέρουν στον ποδοσφαιριστή το συμβόλαιο που θα ζητήσει. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος αμοίβεται με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει η οικονομική υπέρβαση, για έναν παίκτη που τα τελευταία δύο χρόνια δεν προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ απουσιάζει συχνά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, λόγω επαναλαμβανόμενων σοβαρών τραυματισμών.

Η μία προϋπόθεση συνεπώς είναι να γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα από τους Άγγλους. Η δεύτερη είναι να αποδείξει ο Μπέιλ ότι αξίζει το ντόρο που είχε γίνει γύρω από το όνομά του τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στη Μαδρίτη, σε σημείο που τον θεωρούσαν ικανό να ακολουθήσει την πορεία των Ρονάλντο και Μέσι και φυσικά να επαναλάβει σε ακόμη καλύτερο και σταθερό βαθμό τις εμφανίσεις του με τους «Spurs», όταν αγωνιζόταν στο Νησί.

Εφόσον φτάσει η υπόθεση σε αυτό το σημείο, μπορεί να εκτοξευθεί το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας που θα τον αποκτήσει. Παρακολουθούμε φέτος την αγωνιώδη κούρσα μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτυ, οι οποίες στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν έχουν πάρει πολλά πράγματα από τα άκρα τους. Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Σαλάχ και Μανέ από τη μία, Στέρλινγκ, Γουόκερ, Μπερνάρντο και Νταβίντ Σίλβα από την άλλη, αποτελούν τους άξονες επιθετικών και αμυντικών ενεργειών των ομάδων τους. Οι υπόλοιπες, με μοναδική εξαίρεση την αριστερή πλευρά της Τσέλσι με Αλόνσο και Αζάρ, δεν έχουν γκολ και ασίστ από τα πλάγια, παρά μόνο από τους μέσους και τους επιθετικούς.

Σε μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, που θα χρειαστούν σημαντικές προσθήκες το καλοκαίρι για να καταφέρουν το κάτι παραπάνω, ο Μπέιλ θα μπορούσε να λύσει το επιθετικό πρόβλημα και να φέρει τις νίκες στα δύσκολα παιχνίδια που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα, θα παρείχε, στους Σόλσκιερ και Ποκετίνο, τη δυνατότητα να αναπτύξουν το παιχνίδι τους με ποικίλους τρόπους και όχι μόνο μέσω του κέντρου, όπως κάνουν φέτος. Ιδανικά θα ταίριαζε στη γρήγορη, αλλά ευάλωτη αμυντικά, Άρσεναλ, οδηγώντας την και πάλι στις επιτυχίες, η οποία ωστόσο αυτομάτως βγαίνει από τη διεκδίκηση του, εξαιτίας του περιορισμένου μπάτζετ.

Εμφανίζεται λοιπόν, μία ιδιαίτερη ευκαιρία που θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στην Αγγλία, «διορθώθηκαν» οι καριέρες αρκετών ποδοσφαιριστών. Θα ενισχύσει όμως ακόμη περισσότερο το αγγλικό ποδόσφαιρο, που φέτος έκανε το δυναμικό κομμάτι του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θανάσης Κρητικός