Στέρλινγκ για τον ρατσισμό: «Να μη βιώσουν οι επόμενες γενιές τα ίδια...»

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δυνάμωσε ψυχικά, βοήθησε τον εαυτό του και θέλει να βοηθήσει και κάθε επόμενη γενιά ποδοσφαιριστών που λόγω του χρώματός τους ενδεχομένως να δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις. «Να επιβάλλεται τιμωρία αφαίρεσης 9 βαθμών να δούμε αν θα το ξανακάνουν...» είπε για τις ποινές!  



Στέρλινγκ για τον ρατσισμό: «Να μη βιώσουν οι επόμενες γενιές τα ίδια...»

Σε κάθε ευκαιρία, με την κάθε αφορμή, ο Ραχίμ Στέρλινγκ θα βροντοφωνάζει κατά του ρατσισμού και θα προσπαθεί να βοηθάει κάθε αδύναμο ή κάθε φοβισμένο από το φαινόμενο που «τρώει» την κοινωνία και έχει θρονιαστεί στον αθλητισμό...

Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε γι' ακόμα μια φορά για το τεράστιο πρόβλημα των διακρίσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω η κάθε επόμενη γενιά να βιώνει ό,τι βίωνα κι εγώ λόγω του χρώματός μου...».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις τιμωρίες που θα έπρεπε να επιβάλλονται από την εκάστοτε Ομοσπονδία αλλά και από τις ανώτερες ποδοσφαιρικές Αρχές, είπε χαρακτηριστικά: «Μαζί με την ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, θα έπρεπε να επιβάλλεται και τιμωρία αφαίρεσης εννέα βαθμών. Να δούμε αν θα έκαναν ξανά κάτι ρατσιστικό οι οπαδοί για να απαγορεύσουν στην ομάδα τους να φτάσει στον τίτλο...».

Κώστας Ζάλιαρης