Η… καρδιά της Λέστερ «χτυπάει» στην Καλλιθέα (pics & vid)

Το στέκι των επίσημων υποστηρικτών της Λέστερ στην Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο το Σάββατο (20/4), ανήμερα του αγώνα κόντρα στη Γουέστ Χαμ, όπου η δημοσιογραφική ομάδα του αγγλικού συλλόγου έδωσε το παρών, στο πλαίσιο του αφιερώματός της για τους συνδέσμους των «αλεπούδων» ανά τον κόσμο. Το england365.gr ήταν στο ιδιαίτερο αυτό event και συνομίλησε τόσο με τους Βρετανούς ρεπόρτερ, όσο και με τους ιδρυτές της λέσχης.



Η… καρδιά της Λέστερ «χτυπάει» στην Καλλιθέα (pics & vid)

Είσαι φίλος της Λέστερ και θες να ζεις στο έπακρο κάθε στιγμή του αγαπημένου σου συλλόγου; Αναζητάς ένα μέρος στην Αθήνα να πανηγυρίζεις κάθε γκολ της ομάδας και να παθιάζεσαι με όλες τις φάσεις; Το Leicester City Hellenic Supporters Club σου δίνει την ευκαιρία. Στη… φωλιά των «αλεπούδων» στην Καλλιθέα (Δημοσθένους 23), οι ιδρυτές της λέσχης έχουν δημιουργήσει το μέρος και την ιδανική ατμόσφαιρα, όπου κάθε βδομάδα παρακολουθούν τους αγώνες των «μπλε», μετατρέποντας την καφετέρια σε δεύτερο… King Power Stadium. Το Σάββατο 20 Απριλίου, στο πλαίσιο της αναμέτρησης κόντρα στην Γουέστ Χαμ, πραγματοποιήθηκε ένα ιδιαίτερο event με καλεσμένη την επίσημη δημοσιογραφική ομάδα του συλλόγου, η οποία συγκεντρώνει το υλικό της από διάφορες γωνιές του πλανήτη με θέμα τους συνδέσμους υποστηρικτών του ανά την υφήλιο.

Μετά την Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη, οι Rich Mellor (δημοσιογράφος) και Craig Hincks (οπερατέρ) έκαναν τη στάση τους και στην Ελλάδα, για να καταγράψουν τον παλμό των ξένων υποστηρικτών της Λέστερ, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των επισκέψεών τους για το ντοκιμαντέρ, που θα βγει στη δημοσιότητα μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Δεσμευμένοι από το βρετανικό μοντέλο επικοινωνίας μιας ομάδας, οι ξένοι συνάδελφοι μπορεί να μην αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το παρόν και για τα μελλοντικά σχέδιά της.

«Δεν χρειάστηκε να πολύ-σκεφτούμε τι θα καλύψουμε. Μίλησαν οι στιγμές. Η παγκόσμια στήριξη από πολλούς συλλόγους, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η ταχύτητα με την οποία μεταδόθηκαν τα νέα, έκαναν την ομάδα κέντρο του κόσμου, όπως είχε συμβεί και με το πρωτάθλημα του 2016 αλλά με εκ διαμέτρου αντίθετη αφορμή εκείνη τη φορά».

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί απτό παράδειγμα του πόσο έχει εξελιχθεί η δύναμη των media και η βαρύτητα που δίνουν οι αγγλικοί σύλλογοι, μέσω των επενδύσεών τους στον τομέα της επικοινωνίας. Όπως τονίζει ο Mellor, «ο όμιλος King Power που βρίσκεται πίσω, τόσο από τη Λέστερ, όσο και από τη βελγική Λέουβεν έχει κατατάξει ακόμα και μια ομάδα Β’ κατηγορίας στο Βέλγιο, οργανωμένη στο κομμάτι των social media, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ».

Ο παλμός της Πρέμιερ Λιγκ χτυπούσε δυνατά. Είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις να μετατοπιστεί η ποδοσφαιροκουβέντα μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα εκεί όπου το αγγλικό στοιχείο πρωταγωνιστεί με τετραπλή εκπροσώπηση σε Champions και Europa League έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια. Ξεκινώντας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχρισαν φαβορί την Λίβερπουλ για την κατάκτηση της κούπας ενώ παράλληλα αποθέωσαν τον Άγιαξ με την χαρακτηριστική φράση «What a team!. Το ποδόσφαιρο που παίζει είναι εκθαμβωτικό και είναι κρίμα που στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές όπως είχε συμβεί στη Μονακό προ διετίας. Ο Ματίας Ντε Λιχτ είναι το πιο “καυτό όνομα” αυτή τη στιγμή, όλοι θα ήθελαν να τον έχουν στην ομάδα τους».

Μέσω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κιόλας, έχουν την μοναδική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ελληνικές ομάδες αφού, όπως είναι λογικό, το πρωτάθλημα της Superleague δεν μεταδίδεται στην αγγλική τηλεόραση. Το ελληνικό όμως στοιχείο έχει αποτυπωθεί έντονα στη Λέστερ, από την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Νίκου Νταμπίζα, τον οποίο μάλιστα αμφότεροι συμπονούν για τη φάση κόντρα στον Ντένις Μπέργκαμπ.

Βεβαίως, η κουβέντα πήγε και στο κομμάτι των εθνικών ομάδων όπου εξήραν την Ελλάδα του 2004 ενώ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα ακριβά εισιτήρια της δικής τους εθνικής, ειδικά όταν αγωνίζεται στο «Γουέμπλεϊ».

«Τότε ήμασταν όλοι με την Ελλάδα και μετέπειτα αυτό θύμισε και την πορεία της Λέστερ το 2016. Όλοι λατρεύουν να υποστηρίζουν τα αουτσάιντερ».

Κλείνοντας τη συζήτηση και έχοντας μπροστά μας έναν σκηνοθέτη και έναν ρεπόρτερ που ασχολούνται στην πράξη με ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ και βίντεο, ήταν δύσκολο να μη γίνει αναφορά στις πρόσφατες δουλειές του Amazon Prime και του Netflix με τις σειρές για την Μάντσεστερ Σίτι (All or Nothing) και την Σάντερλαντ (Sunderland ‘till I Die), αντίστοιχα. Ο Craig Hincks είπε: «Η σειρά της Σάντερλαντ μου άρεσε πολύ. Είναι το ταξίδι μιας ομάδας που, από εκεί που περιμένει την “αναγέννησή” της με επάνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, τελικά καταλήγει να υποβιβάζεται στην League 1 και μέσα από αυτό το ταξίδι ο θεατής έρχεται σε επαφή με κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Από την άλλη, το “All or Nothing” δεν έχω μπει σε διαδικασία να το παρακολουθήσω γιατί… είναι η Σίτι! Κερδίζει τα πάντα, υπάρχουν χρήματα, οπότε…» who cares?

Όσο για τον σύνδεσμο των ελληνόφωνων φίλων της Λέστερ, μπορείτε να τον γνωρίσετε καλύτερα μέσα από το παρακάτω βίντεο:

 

 

Γιώργος Χ. Αναγνώστου

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης