Στοιχεία που «πονάνε» τη Γιουνάιτεντ μετά την «τεσσάρα»

Η ντροπιαστική εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ», τα τέσσερα γκολ από την Έβερτον και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα φανέρωσαν στοιχεία, για τα οποία ο Σόλσκιερ πρέπει να πονοκεφαλιάσει αρκετά μέχρι να λυθούν...  



Στοιχεία που «πονάνε» τη Γιουνάιτεντ μετά την «τεσσάρα»

Αν και το κομμάτι των τερμάτων που έχουν δεχθεί φέτος οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είναι μονάχα δική του ευθύνη, από τη στιγμή που ανέλαβε τον Δεκέμβρη, ο Νορβηγός τεχνικός είναι πλέον ο «τιμονιέρης» της ομάδας με το χειρότερο παθητικό που έχει επιδείξει από τη σεζόν 1989-1990!

Μετά και τα τέσσερα γκολ της Έβερτον, η Γιουνάιτεντ μετράει 48 τέρματα από αντιπάλους, ξεπερνώντας τα 47 γκολ με τα οποία είχε κλείσει την αγωνιστική περίοδο πριν από 29 χρόνια.

Η τρίτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για τη Γιουνάιτεντ, μετά τα αποτελέσματα στο Έμιρεϊτς (2-0 από την Άρσεναλ) και το «Μολινό» (201 από τη Γουλβς), είναι το μεγαλύτερο κακό σερί μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» έπειτα από το 1996!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν κατάφερε ν' αντιδράσει ούτε στο μακρινό σουτ του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τα «ζαχαρωτά», ούτε στο τρομερό αριστερό σουτ του Ντιν στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, έγιναν πλέον 8 τα γκολ που έχει δεχθεί ο Ισπανός από απόσταση σε μια σεζόν, τα περισσότερα από τη σεζόν 2013-2014 (είχε 9 γκολ εκτός περιοχής τότε).

Η «τεσσάρα» στο Μέρσεϊσαϊντ είναι η πρώτη έπειτα από μια τριετία στην Πρέμιερ Λιγκ για τη Γιουνάιτεντ που τελευταία φορά είχε παρουσιάσει το εις βάρος της 4-0 σε ματς με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Σε γενικότερο πλαίσιο, οι πέντε σερί ήττες μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» είναι η χειρότερη επίδοση από το 1981, σε όλες τις διοργανώσεις...

Κώστας Ζάλιαρης