Την... ξεγύμνωσε: Διασυρμός της Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ»

Σε μεγάλο διασυρμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε η Έβερτον, που έκανε τρομερή εμφάνιση και επικράτησε 4-0 της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο «Γκούντισον Παρκ», για να περάσει στην έβδομη θέση του πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Νίκη με Σίτι ή τέλος το... Champions League για τους «κόκκινους διαβόλους».



Την... ξεγύμνωσε: Διασυρμός της Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ»

Απόγευμα για να (το) ξεχάσουν ήταν αυτό στο Μέρσεϊσαϊντ για την Γιουνάιτεντ. Το σύνολο του Σόλσκιερ πήγε με υψηλά στάνταρντς στο «Γκούντισον Παρκ» θέλοντας να περάσει στην τέταρτη θέση του πίνακα πάνω από την Άρσεναλ, ωστόσο για να ελπίζει πως θα την καταλάβει στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να δει τους «κανονιέρηδες» να χάνουν σίγουρα βαθμούς από την Κρίσταλ Πάλας στο ματς που ακολουθεί μέσα στην ημέρα, αλλά και να πάρουν κάτι καλό στο ντέρμπι με την συμπολίτισσα Σίτι μεσοβδόμαδα πριν πάνε στις τελευταίες στροφές της λίγκας. Μια λίγκα γεμάτη... μαγεία, με την Έβερτον στην ουσία να αναγκάζει την Γιουνάιτεντ να δοκιμάσει να κόψει βαθμούς από την Σίτι, κάτι που θα είναι όνειρο για την μισητή σε αμφότερες, Λίβερπουλ.

Όσον αφορά το ματς, τα «ζαχαρωτά»κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο και -όπως όλα έδειχναν- τα γκολ δεν θα αργούσαν να έρθουν. Τον δρόμο για την μεγάλη νίκη έδειξε ο Ριτσάρλισον, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής της Γιουνάιτεντ μετά από μακρινό πλάγιο και έκανε το 1-0 με ένα υπέροχο γυριστό που ο Νταβίδ Ντε Χέα δεν θα μπορούσε σίγουρα να αποκρούσει. Ωστόσο ο Ισπανός θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα ένα τέταρτο αργότερα (28’) όταν ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έφυγε στην κόντρα και τον κέρδισε χαμηλά στην δεξιά του γωνία από αρκετά μεγάλη απόσταση. Ήταν το πρώτο κόρνερ της Γιουνάιτεντ στο ματς αυτό από το οποίο ξεκίνησε το 2-0, με την άμυνά της να είναι πλήρως εκτεθειμένη και την ομάδα στο σύνολό της να σμπαραλιάζεται με δύο μεταβιβάσεις.

Η εξέδρα των γηπεδούχων είχε ήδη ξεκινήσει τα «Όλε, Όλε» (σαφέστατη σπόντα στο γνωστό σύνθημα για τον Σόλσκιερ που ακουγόταν περίπου δέκα λεπτά συνεχόμενα στην αρχή), και πως να μην το κάνει άλλωστε, με το σκορ να γίνεται 3-0 σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Νέο τρομερό γκολ από τους γηπεδούχους, με τον Ντίνι να σκοράρει κι αυτός στο ματς της σεζόν για την ομάδα του, καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ίσως το μεγαλύτερο από τα διαπιστευτήριά του για την τρομερή χρονιά που διανύει. Βολίδα ανάμεσα από πολλά σώματα από τον Γάλλο μπακ-χαφ, ξανά εξουδετερωμένος ο Ντε Χέα και 3-0 στο 56’. Η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 64’, με τον Θίο Γουόλκοτ να ολοκληρώνει το σκοράρισμα.

Στην έκτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από την τέταρτη Άρσεναλ η Γιουνάιτεντ, έβδομη στην ισοβαθμία με την Γουότφορντ -που έχει ματς λιγότερο- η Έβερτον.

Γιώργος Σιάφας