Ο Αγιόθε... σώζει τη Νιούκαστλ!

Μια σπουδαία νίκη στον δρόμο για την παραμονή πήρε η Νιούκαστλ, που είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αγιόθε Πέρεθ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ για να διαμορφώσει... μόνος του το τελικό 3-1.



Ο Αγιόθε... σώζει τη Νιούκαστλ!

Μπορεί να αισθανόταν ήδη αρκετά άνετη, ωστόσο αυτό δεν... έφτασε στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει το παιχνίδι της και πήρε ένα κατά γενική ομολογία άνετο τρίποντο -παρά τα ζόρια του δευτέρου μέρους.

Το 2-0 του ημιχρόνου αντικατόπτριζε επακριβώς την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να μην επιτρέπουν στην Σαουθάμπτον να κρατήσει μπάλα αλλά και να οργανώσει. Κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πως η λειτουργία των δύο ομάδων θα οδηγούσε εκεί που οδήγησε, με τα γκολ των «καρακαξών» να έρχονται σχεδόν κολλητά. Το προβάδισμα για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ ήρθε στο 27ο λεπτό από τον Αγιόθε να βρίσκει το βάθος της εστίας όπως ακριβώς έκανε και στο δεύτερο γκολ, τελειώνοντας δηλαδή μια φάση που η ομάδα του δεν έκανε χάρες στα λάθη των «Αγίων».

Με διαφορετικές προθέσεις και σχηματισμό στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουθάμπτον, με τον Ραλφ Χάζενχουλτ ωστόσο να βλέπει τους παίκτες του να δυσκολεύονται πάρα πολύ και να γλιτώνουν σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κοντά το 3-0. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων ήρθε και η βελτίωση για τους φιλοξενούμενους, με τον Λεμινά να μειώνει σχεδόν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Η φόρα των δύο πλευρών άλλαξε και παραλίγο να γίνει και το 2-2, αλλά ο Γιοσίντα έχασε δεύτερη τεράστια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ.

Και ξαφνικά, η Νιούκαστλ άρχισε και πάλι να πιέζει, για να έρθει το τελικό 3-1 από τον Αγιόθε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, χρονικό σημείο που στην ουσία κρίθηκε το ματς. Στους 41 βαθμούς η Νιούκαστλ, πέντε πάνω από την Κάρντιφ (36-31) η Σαουθάμπτον.