Πήρε «εκδίκηση» και επέστρεψε στην κορυφή η Σίτι

Με σκορ 1-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Τότεναμ στο «Έτιχαντ» για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Φιλ Φόντεν το μοναδικό γκολ της συνάντησης (5’), από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες...



Πήρε «εκδίκηση» και επέστρεψε στην κορυφή η Σίτι

Οι «πολίτες» πήραν μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της Τετάρτης (17/4) από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και βρίσκονται ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ με διαφορά ενός βαθμού από τη Λίβερπουλ, η οποία δοκιμάζεται αύριο (21/4) στην έδρα της Κάρντιφ.

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σημειώνει πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και μπαίνει πλέον σε μπελάδες αναφορικά με την κατάληψη μιας θέσης στην τελική τετράδα, αφού βρίσκεται τρίτη με 67 βαθμούς και απέχει μόλις έναν βαθμό από την πέμπτη θέση, στην οποία βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η Τσέλσι.

Το ματς

Η Σίτι μπήκε με... σπασμένα τα φρένα στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να ανοίξει το σκορ! Ο Μπερνάρντο Σίλβα μεταβίβασε άψογα την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αγουέρο που βρισκόταν εκεί, έδωσε κεφαλιά-ασίστ στον Φιλ Φόντεν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα υπήρξε κατά διαστήματα εξαντλητικά πιεστική αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να βγάλουν στο πρώτο ημίχρονο τέσσερις ευκαιρίες για γκολ! Στις τρεις από αυτές ο Σον δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον από πλεονεκτική θέση (3’, 16’, 44’), με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να σταματά και την προσπάθεια του Έρικσεν στο 14ο λεπτό!

Στο 19’ ο Μπερνάρντο Σίλβα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βερτόνγκεν ενώ στο 38ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε αντικαταστάθηκε από τον Φερναντίνιο λόγω μυϊκού προβλήματος που αποκόμισε επιχειρώντας σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «πολίτες» λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0! Η τρομερή επέλαση του Γουόκερ κατέληξε με πάσα στον Σέρχιο Αγουέρο. Το πλασέ του Αργεντινού σταμάτησε με... χέρι (ακούσιο) και πόδια ο Αλντερβάιρελντ ενώ ο Φόντεν που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε την μπάλα με αριστερό σουτ εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 58ο λεπτό ο Ντέλε Άλι ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γουόκερ αλλά ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε «παίζεται» ενώ στο 71ο λεπτό ο Γκαζανίγκα πραγματοποίησε την επέμβαση του ματς, όταν ο Στέρλιγνκ πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του νεοεισελθόντα Σανέ.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Φόντεν (85’ Ντ. Σίλβα), Ντε Μπρόινε (38’ Φερναντίνιο), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (65’ Σανέ)

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ (78’ Γιορέντε), Βερτόνγκεν, Σάντσες, Ντάιερ (61’ Γουανιάμα), Φόιθ, Έρικσεν, Άλι (69’ Ρόουζ), Λούκας Μόουρα, Σον

Σκόρερ

5’ Φόντεν

Διαιτητής

Μάικλ Όλιβερ

Γήπεδο

Έτιχαντ

Γιάννης Τζιουμακλής