Γκέλα ολκής η Λιντς, έπεσε η Μπόλτον

Σε γκέλα ολκής υπέπεσε εντός έδρας η Λιντς, η οποία ηττήθηκε από την Γουίγκαν των δέκα παικτών σχεδόν σε όλο το ματς (2-1) και επέτρεψε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να την ξεπεράσει στην ισοβαθμία και να της πάρει για την ώρα την δεύτερη θέση. Ηττήθηκε από την Άστον Βίλα και υποβιβάστηκε η Μπόλτον.



Γκέλα ολκής η Λιντς, έπεσε η Μπόλτον

Στο «Έλαντ Ρόουντ» η Λιντς δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα κόντρα στην ομάδα με το χειρότερο σερί στην Τσάμπιονσιπ, με τους παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα να μην εκμεταλλεύονται το δικό τους καλύτερο σερί στην κατηγορία και να γνωρίζουν την ήττα. Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες και τρία λεπτά αργότερα ο Μπάμφορντ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, που δέχθηκαν την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου και δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας.

Η ήττα αυτή ήταν... λουκούμι για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ με αμφότερα τα τέρματά της να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Γιουνάιτεντ και Λιντς είναι στους 82 βαθμούς, με την πρώτη να παίρνει αυτήν την ώρα την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ υπερισχύοντας στην ισοβαθμία. Μπροστά τους είναι η Νόριτς με 86 βαθμούς και ματς λιγότερο μις και αγωνίζεται το βράδυ.

Στις θέσεις των πλέι οφ, η Γουέστ Μπρομ δείχνει να εξασφαλίζει ένα εισιτήριο κρατώντας απόσταση ασφαλείας (8β.) από την 6η Μίντλεσμπρο, με τους «baggies» να κάνουν μια σπουδαία εντός έδρας ανατροπή κόντρα στην Χαλ. Πρωταγωνιστής ο Ντουάιτ Γκέιλ που ισοφάρισε στο 62’ και πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 85ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν δεχθεί κι αυτοί ανατροπή μιας και ήταν εκείνοι που είχαν κάνει το 1-0. Όσον αφορά την «Μπόρο» συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις, κέρδισε στο γήπεδό της την Στόουκ 1-0 και πέρασε στην εξάδα. Αυτό έγινε σε συνδυασμό με το 1-1 της Μπρίστολ Σίτι κόντρα στην Ρέντινγκ, με την πρώτη να έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Έξι βαθμούς μακριά από το να χάσει μία θέση στα πλέι οφ είναι η Άστον Βίλα, η οποία κέρδισε την Μπόλτον 2-0 εκτός έδρας και την έστειλε στην League One, με την Ρόδεραμ να είναι πλέον η μοναδική από τις τελευταίες που έχει μαθηματικές ελπίδες για την σωτηρία. Για την τελευταία η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερη σήμερα, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμά της κόντρα στην Σουόνσι, βρέθηκε να χάνει 4-2 και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 4-3.

Από πάνω της βρίσκεται η Μίλγουολ με +3, συγκομιδή βελτιωμένη κατά έναν βαθμό μετά το εντός έδρας 1-1 με την Μπρέντφορντ. Στους 45 η Γουίγκαν μετά το σπουδαίο διπλό επί της Λιντς. Τέλος, επιστρέφοντας στα των πλέι οφ, η Ντέρμπι έχασε σημαντικό έδαφος μιας και ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Μπέρμιγχαμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπρίστολ Σίτι – Ρέντινγκ 1-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Μίλγουολ – Μπρέντφορντ 1-1

Μπέρμιγχαμ – Ντέρμπι 2-2

Μπόλτον – Άστον Βίλα 0-2

Λιντς – Γουίγκαν 1-2

Μίντλεσμπρο – Στόουκ 1-0

Πρέστον – Ίπσουιτς 4-0

ΚΠΡ – Μπλάκμπερν 1-2

Σουόνσι – Ρόδεραμ 4-3

Γουέστ Μπρομ – Χαλ 3-2

21:45 Νόριτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Στις αρχές της εδβομάδας έρχεται νέα αγωνιστική.

Γιώργος Σιάφας