Και τί να κάνει η Γιουνάιτεντ κόντρα στον... εξωγήινο; (vids)

Ό,τι ελπίδες είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όσα μπορεί να είχε σχεδιάσει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τα κατέστρεψε δίχως δεύτερη κουβέντα μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Λιονέλ Μέσι. Με δυο γκολ του Αργεντινού (10 στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και 24 απέναντι στις αγγλικές ομάδες) και ένα του Κουτίνιο, η Μπαρτσελόνα τελείωσε πολύ γρήγορα την κουβέντα στα προημιτελικά, έφτασε στο 3-0 στο «Καμπ Νόου» και πέταξε εκτός ημιτελικών τους «κόκκινους διαβόλους»...  



Και τί να κάνει η Γιουνάιτεντ κόντρα στον... εξωγήινο; (vids)

Εκρηκτικό ξεκίνημα η Γιουνάιτεντ, δυο τρομερές στιγμές, όμως αφού δεν έγινε κάτι εκεί, δεν θα δίνονταν πολλές ευκαιρίες στην ομάδα του Σόλσκιερ για να κάνει το «μπαμ». Και στην ουσία η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα 10λεπτο για να βρει τον ρυθμό της και να τον αυξομειώνει όπως και όταν εκείνη το ήθελε. Μπορεί ο Ράσφορντ στα 32'' από την πρώτη σέντρα να είχε δοκάρι σε δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και ο ΜακΤόμινεϊ λίγο αργότερα να έχει χάσει κοντρόλ που θα του επέτρεπε να βγει τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, μπορεί οι Καταλανοί να έδειχναν να υποφέρουν από την πίεση των Άγγλων ψηλά, όμως... όλα έσβησαν πολύ γρήγορα. Κι αφού απονεμήθηκε δικαιοσύνη με το VAR στο πέναλτι που αρχικά πήρε ο Ράκιτιτς κι έπειτα ακυρώθηκε στο μαρκάρισμα του Φρεντ, ήρθε ο Λιονέλ Μέσι να το κάνει... προσωπικό.

Κλέψιμο από τον Γιάνγκ, «τούνελ» στον Φρεντ, ντρίμπλα στον Τζόουνς, χαμηλό αριστερό σουτ και 1-0 στο 16ο λεπτό. Και επειδή δεν του έφτανε αυτό, ξανά στο 20' σουτ με το δεξί μπροστά από τον Τζόουνς, γκάφα ο Ντε Χέα που αφήνει τη μπάλα κάτω από το κορμί του και 2-0. Και Γιουνάιτεντ... αντίο. Ναι μεν οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν αρκετά δραστήριοι βάσει του πλάνου που είχαν σχεδιάσει για τη ρεβάνς, όμως δεν γυρίζει τόσο εύκολα μια τέτοια κατάσταση απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Ο Μαρσιάλ με τον Ράσφορντ κυνηγούσαν μπάλες μπροστά, ο Ράκιτιτς στο 41' πήρε μια κεφαλιά μόνος του από εκτέλεση φάουλ δίχως ν' ανησυχήσει ο Ντε Χέα, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σταμάτησε με εκπληκτικό τρόπο την προβολή του Σέρχι Ρομπέρτο από το δεύτερο δοκάρι σε φάση που ο Μέσι ξανά «χόρεψε» τον Τζόουνς προτού αφήσει στον Ζόρντι Άλμπα για να κάνει το γύρισμα...

Με χώρους στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αυτοπεποίθηση έναντι των... Σμόλινγκ και Τζόουνς που η αλήθεια είναι ότι ναι μεν έκαναν την προσπάθειά τους αλλά ο Μέσι και η παρέα του έκαναν ό,τι ήθελαν μπροστά τους, η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 61ο λεπτό. Ο Κουτίνιο με καταπληκτικό δεξί σουτ, από αυτά που έκανε τον κόσμο να μιλάει συνεχώς για εκείνον όταν ήταν στη Λίβερπουλ, «εκτέλεσε» τον Ντε Χέα για το 3-0. Ο Μέσι επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι στο 64' για να... αποτρελάνει τον κόσμο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και γι' ακόμα μια φορά οι εξέδρες του «Καμπ Νόου» σείστηκαν από το σύνθημα με το όνομα του απόλυτου ηγέτη των Καταλανών. Όλα είχαν κριθεί, τίποτα δεν μπορούσε ν' αλλάξει, η Γιουνάιτεντ ήταν εκτός ημιτελικών από το 20' όταν ο Μέσι είχε πετύχει ήδη δυο γκολ και η σεμνή τελετή απλά έλαβε τέλος με το σφύριγμα της λήξης... Εξαιρετική η απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες στο 90'. 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81' Ντεμπελέ), Αρτούρ (75' Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο (71' Σεμέδο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Γιάνγκ, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (80' Αλέξις Σάντσες), Μαρσιάλ (65' Νταλότ), Ράσφορντ (73' Λουκάκου)

Κώστας Ζάλιαρης