«Ντόρτια» στο ρελαντί για την Τότεναμ

Εύκολο μεσημέρι κόντρα στην Χάντερσφιλντ είχε η Τότεναμ, που βρήκε λύσεις κόντρα στην τελευταία της βαθμολογίας και επικράτησε με σκορ 4-0 για να περάσει στην τρίτη θέση. Χατ-τρικ για τον Λούκας Μόουρα σε ένα καλό ζέσταμα για την ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League την ερχόμενη εβδομάδα.



«Ντόρτια» στο ρελαντί για την Τότεναμ

Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις το πρώτο ματς της 34ης αγωνιστικής για το Σάββατο, με το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να κάνει τι παιχνίδι του και να ικανοποιεί τον κόσμο του ου γέμισε τις εξέδρες του νέου γηπέδου. Για την ιστορία, θα έχουμε... ντράβαλα με το «στολίδι» των Spurs, με τον κόσμο πότε να κάθεται και πότε να σηκώνεται προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπεύθυνων ασφαλείας.

Στο αγωνιστικό, υπήρχε μόνο μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, με την Τότεναμ να πετάει στα σχοινιά την Χάντερσφιλντ, που έτσι κι αλλιώς δεν πήγε στο Λονδίνο για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Λύθηκαν οι γηπεδούχοι από ένα σημείο και μετά, με την υπεροχή τους να επιβεβαιώνεται στο 24ο και 27ο λεπτό, όταν οι Βίκτορ Γουανιάμα και Λούκας Μόουρα βρήκαν δίχτυα με αυτήν την σειρά για να κάνουν το 2-0 στο ημίχρονο.

Δεν υπήρχε λόγος να πατήσει τέρμα το γκάζι η λονδρέζικη ομάδα, που σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει ανάσες επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν μέτρα στο χορτάρι και να φτιάξουν τις πρώτες τους ευκαιρίες. Διαδοχικά δοκάρια, ένα για τους «terriers» ένα για τους Spurs, με την είσοδο του Σον Χέουνγκ-Μιν να αλλάζει τις ισορροπίες στα τελευταία λεπτά, μιας και ο Νοτιοκορεάτης τράβηξε πάνω του όλη την προσοχή και έκανε χώρο στον Μόουρα να πετύχει ακόμα δύο τέρματα, δημιουργώντας μάλιστα το τελευταίο. Το άλλο προήλθε από εξαιρετική ασίστ του Κρίστιαν Έρικσεν, που ήταν και αυτός που έτρεξε περισσότερο στον αγώνα.

Ξανά τρίτη η Τότεναμ, έναν βαθμό πάνω από την Τσέλσι που αύριο (Κυριακή, 14/04) πάει στο «Άνφιλντ» για το τεράστιο ματς με την Λίβερπουλ. Έχει υποβιβαστεί εδώ και εβδομάδες η Χάντερσφιλντ.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Φόιθ, Σάντσες, Βερτόνχεν (84' Ρόουζ), Γουόκερ-Πίτερς, Σισοκό (74' Σκιπ), Γουανιάμα, Ντέιβις, Γιορέντε (87' Σον), Μόουρα

Χάντερσφιλντ: Χάμερ, Χαντέρζοναϊ, Σίντλερ, Κονγκολό, Ντερμ (69' Μουνιέ), Κατσούνγκα, Μπακούνα (90' Γουίλιαμς), Στάνκοβιτς (82' Μόι), Χογκ, Λόουι, Αχέρν-Γκραντ

Γιώργος Σιάφας