Ο Σόλσκιερ πρέπει ν' αλλάξει τη μισή ομάδα για να ξανακάνει τη Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστρια

Με τον τρόπο που ηττήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μπαρτσελόνα, όπου χωρίς να κάνει μεγάλο ματς η Πρωταθλήτρια Ισπανίας έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με τη νίκη, φάνηκε ξεκάθαρα πόσο δύσκολη δουλειά έχει μπροστά του ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Σόλσκιερ πρέπει ν' αλλάξει τη μισή ομάδα για να ξανακάνει τη Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστρια

Η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων ήταν ολοφάνερη και το πιο ανησυχητικό για τη Γιουνάιτεντ ήταν πως πολλοί από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο είχαν ξεπεράσει τον εαυτό τους μετά την αντικατάσταση του Μουρίνιο, απλά δεν είναι ικανοί να φορέσουν μια τόσο βαριά φανέλα για να ξαναφέρουν τους «κόκκινους διαβόλους» εκεί που ιστορικά ανήκουν. Δηλαδή στην κορυφή.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, ανεξάρτητα αν η Γιουνάιτεντ είναι ή όχι στην τετράδα για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη σεζόν, θα χρειαστεί να απομακρυνθούν τουλάχιστον 10 από αυτούς που είναι τώρα στο ρόστερ και να αποκτηθούν περίπου έξι με εφτά παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα και όχι απλώς για να συντηρήσουν την κατάσταση αντικαθιστώντας τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Όταν σε μια βραδιά απέναντι στη Μπαρτσελόνα, η οποία μάλιστα δεν έπαιξε κάτι το ιδιαίτερο, οι καλύτεροι της Γιουνάιτεντ είναι οι ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ και Σμόλινγκ, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι όπως είναι δομημένη αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίζει καλά ο Πογκμπά, ο Ράσφορντ και ο Λουκάκου, ενώ, το γεγονός πως ο Μαρσιάλ ήταν εκτός ενδεκάδας και στη θέση του χρησιμοποιήθηκε ο άχρωμος, Ντάλοτ, μετέτρεψε σε εύκολη λεία τους γηπεδούχους στο ματς.

Ο Σόλσκιερ, όμως, δεν θα κριθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί ήδη πέτυχε κάτι σημαντικό με την υπέρβαση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Θα κριθεί σε μια πρώτη φάση για το αν τελικά θα μπορέσει να κρατήσει την Γιουνάιτεντ στην τετράδα, αν και κανείς δεν του το ζητούσε την ημέρα που ανέλαβε τον Δεκέμβριο, όταν ήταν 11 βαθμούς μακριά από την Τσέλσι και 16 από την Τότεναμ. Ωστόσο, θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο σύλλογος στην υψηλότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση γιατί αυτό θα σημαίνει και περισσότερα χρήματα διαθέσιμα για μεταγραφές.

Το μεγάλο κλειδί, όμως, είναι το καλοκαίρι και ποιοι παίκτες πρέπει να απομακρυνθούν και ποιοι πρέπει να πουληθούν. Ειδικά ο Πογκμπά, γύρω από τον οποίο πρέπει να χτιστεί μια καινούργια ομάδα ή πρέπει να δοθεί κάπου αλλού για να βάλει χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Φυσικά, θα πρέπει να φανεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 6 – 7 ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώσουν τους τωρινούς που θα μείνουν για να μπορέσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο να κλείσει η Γιουνάιτεντ την ψαλίδα από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, που δεδομένα βρίσκονται αυτή την ώρα πιο μπροστά αγωνιστικά, αλλά και από πλευράς πλάνου.

Ο Σόλσκιερ, θα έχει την ανοχή του κόσμου από την εξέδρα, την υποστήριξη του Σερ Άλεξ και την εμπειρία αυτών των μηνών, που κυρίως αλλάζει την νοοτροπία και τη διάθεση στ' αποδυτήρια. Από μόνα τους, όμως, αυτά για να κάνουν ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικήτρια του τίτλου, δεν αρκούν...