Πέντε στις πέντε... αποτυχίες σε «εμφύλιους» για τη Σίτι (vids)

Ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα δεν έχει πάρει η Μάντσεστερ Σίτι σε αγγλικούς «εμφύλιους» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε πέντε αναμετρήσεις που έχει μετρήσει μετά και το πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.  



Πέντε στις πέντε... αποτυχίες σε «εμφύλιους» για τη Σίτι (vids)

Οι «πολίτες» βρέθηκαν στο Λονδίνο για να πάρουν μέρος στο πρώτο, ιστορικό ευρωπαϊκό ματς στο νέο γήπεδο των «σπιρουνιών» και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παίρνει... γενναίες και περίεργες αποφάσεις για τα πρόσωπα της 11άδας αλλά και το timing των αλλαγών που πραγματοποίησε, ήρθε η ήττα με σκορ 1-0.

Ο Σον, είναι εκείνος που πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο για το πρωτάθλημα και πλέον έχει και το πρώτο στην παρθενική ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ομάδας του στο νέο της «σπίτι».

Η Μάντσεστερ Σίτι, για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι σε αγγλική κόντρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γίνεται ξανά «θύμα», αφού δεν είχε καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ούτε στη διπλή κόντρα με την Τσέλσι πίσω στη σεζόν 1970-1971, ούτε φυσικά στην περσινή αγωνιστική περίοδο όταν συνάντησε τη Λίβερπουλ στους «8» και... βρήκε τον δάσκαλό της από τον Κλοπ και τον Σαλάχ.

Απέναντι στους «μπλε», πριν από 48 χρόνια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο σύλλογος του Μάντσεστερ ηττήθηκε 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στον επαναληπτικό με το ίδιο σκορ στο Maine Road, για να συνεχίσει η Τσέλσι μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου έπειτα από διπλό τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρυσι, η Λίβερπουλ πέτυχε δυο νίκες με τρομερό πρώτο ημίχρονο στο «Άνφιλντ» και come-back με... κότσια στο Etihad, όπου βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ (με φάση που ξεκίνησε από φάουλ στον Φαν Ντάικ), με τους «κόκκινους» να φτάνουν μέχρι τον τελικό του Κιέβου.

Φέτος, έγιναν πλέον πέντε τα ματς αγγλικού «εμφύλιου» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου οι «πολίτες» συνεχίζουν την τρομερά αρνητική τους παράδοση.

 

Κώστας Ζάλιαρης