Στέρλινγκ: «Θα μένω και θα νικάω τους ρατσιστές στο γήπεδο» (vid)

Γι' ακόμα μια φορά μίλησε για το θέμα του ρατσισμού ο Ραχίμ Στέρλινγκ ενόψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. «Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος, δεν συμφωνώ με την αποχώρηση από το γήπεδο» είπε ο Άγγλος επιθετικός.  



Στέρλινγκ: «Θα μένω και θα νικάω τους ρατσιστές στο γήπεδο» (vid)

Ο διεθνής φορ που είχε γίνει αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τον κόσμο στην Ποντγκόριτσα, στην άνετη επικράτηση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας επί του Μαυροβουνίου στα προκριματικά του Euro 2020, τοποθετήθηκε ξανά για το μείζον θέμα του φαινομένου του ρατσισμού στα γήπεδα.

Μάλιστα, δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο ν' αποχωρούν οι παίκτες και οι ομάδες από τον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους οπαδούς στις εξέδρες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μητέρα μου με έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου και να αγαπάω το χρώμα του δέρματός μου. Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος. Είμαι άνετος με το χρώμα του δέρματός μου. Πιστεύω όμως οτι δεν είναι λύση να φεύγει ένας παίκτης ή μια ομάδα από το γήπεδο γιατί έτσι νικούν οι ρατσιστές. Όταν πετυχαίνεις ένα γκολ ή κερδίζεις ένα παιχνίδι, τότε τους νικάς. Αυτό θα τους πονάει...».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης