Τα λάθη του Έμερι επέτρεψαν στην Έβερτον να συνεχίσει να πιέζει για επτάδα

Νίκη που την έφερε έναν βαθμό πίσω από την επτάδα πήρε επί της Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον. Αντικανονικό το 1-0 των γηπεδούχων, που ωστόσο άξιζαν απολύτως το τρίποντο, με τον Ουνάι Έμερι να κάνει μαζεμένα λάθη στην αρχική του ενδεκάδα και στην ουσία να είναι αυτός που βραχυκύκλωσε τους «κανονιέρηδες».



Τα λάθη του Έμερι επέτρεψαν στην Έβερτον να συνεχίσει να πιέζει για επτάδα

Πίσω από την Τότεναμ σε ίσο αριθμό αγώνων (32, ένας λιγότερος από τις αγωνιστικές) θα μείνει αυτό το σαββατοκύριακο η Άρσεναλ, που είχε την ευκαιρία να περάσει στην τρίτη θέση αλλά δεν έκανε τίποτα για να την διεκδικήσει. Από την μεριά τους τα «ζαχαρωτά» είναι έναν βαθμό πίσω από Λέστερ και Γουλβς, με τους «λύκους» να έχουν ένα ματς λιγότερο αφού αγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Υπενθυμίζεται πως η έβδομη θέση θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο εφόσον κατακτήσει το FA Cup η Μάντσεστερ Σίτι.

Όσον αφορά το παιχνίδι στο Μέρσεϊσαϊντ, η Έβερτον μπήκε με πολύ καλύτερες προθέσεις στην αρχή του ματς, έχοντας να αντιμετωπίσει μια Άρσεναλ που ξεκίνησε με τρία στόπερ και χωρίς δημιουργικούς ποδοσφαιριστές στον άξονά της εκτός από τον Μεσούτ Εζίλ. Δεν πήρε τα τρεξίματα που πρέπει να παίρνει από τους υπόλοιπους για να είναι παραγωγικός ο Γερμανός, ο οποίος μάλιστα νευρίασε όταν αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντάς το πετώντας το μπουφάν του. Μόνο με τον εαυτό του έχει το... δικαίωμα να νευριάζει, μιας και ήταν ίσως ο πιο κακός από την γενικά κακή παρουσία των Λονδρέζων.

Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε στο δεκάλεπτο, όταν μακρινό πλάγιο του Ντίνι κατέληξε μέσα στην περιοχή και από στα πόδια του Γιαγκέλκα, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία του Λένο. Δύο πράγματα για την συγκεκριμένη φάση. Αρχικά, από την στιγμή που το γκολ μέτρησε κανονικά, ήταν το πρώτο του 36χρονου σέντερ μπακ για φέτος. Δεν ήταν να παίξει σήμερα αλλά αντικατέστησε τον Κιν 15 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας. Στο άλλο αξιοσημείωτο, το πλάγιο του Ντίνι ήταν αντικανονικό, μιας και ο Γάλλος μπακ πάτησε μέσα στο γήπεδο κατά την εκτέλεση, αλλά η φάση δεν έγινε αντιληπτή από μια γενικά καλή διαιτητική ομάδα.

Στο ημίχρονο ο Έμερι πέρασε τους Ράμσεϊ και Ομπαμεγιάνγκ θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με την όρεξη του πρώτου να κλείσει όμορφα το κεφάλαιο της Άρσεναλ πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι να είναι αρκετή από μόνη της για να ανεβάσει επίπεδο τους φιλοξενούμενους. Αλλά το γκολ δεν ήρθε μέχρι το 55’-60’ και από εκεί ήταν γραφτό να μην υπάρξει διαφοροποίηση στο σκορ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι Λένο και Παπασταθόπουλος, που έβαλαν πολλά στοπ στις αρκετές ευκαιρίες που βρήκαν οι γηπεδούχοι παίζοντας στους ανοιχτούς χώρους.

Άξιο τρίποντο για την Έβερτον, που μπορεί να είχε απέναντί της ένα... φάντασμα, αλλά έκανε όλες τις δουλειές της σωστά. Ίσως μοναδικό ψεγάδι να αποτελεί το γεγονός πως δεν μπόρεσε να βρει ακόμα ένα τέρμα για να «σκοτώσει» το ματς.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Ζουμά, Ντίνι, Αντρέ Γκόμες, Γκέιγ, Ριτσάρλισον (79' Γουόλκοτ), Σίγκουρντσον (90' Ντέιβις), Μπερνάρντ (88' Λούκμαν), Κάλβερτ-Λιούιν

Άρσεναλ: Λένο, Μουστάφι, Σωκράτης, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ελνένι (46' Ράμσεϊ), Γκεντουζί, Κολάσινατς (46' Ομπαμεγιάνγκ), Εζίλ (74' Ιγουόμπι), Μχιταριάν, Λακαζέτ

Γιώργος Σιάφας