Αντιδρά στον ρατσισμό ο Ρόουζ: «Ανυπομονώ να φύγω από το ποδόσφαιρο»!

Ο Ντάνι Ρόουζ ρίχνει τη... βόμβα και κάνει πλέον αντιληπτό το τεράστιο πρόβλημα που προκαλεί στο ποδόσφαιρο το φαινόμενο του ρατσισμού! «Άλλα πέντε - έξι χρόνια και τέλος! Οι ομάδες τιμωρούνται με πρόστιμο που είναι ίσο με... όσα χαλάω εγώ σε μια νύχτα στο Λονδίνο» είπε ο διεθνής μπακ της Τότεναμ! 



Αντιδρά στον ρατσισμό ο Ρόουζ: «Ανυπομονώ να φύγω από το ποδόσφαιρο»!

Ο αριστεροπόδαρος άσος των «σπιρουνιών» είναι ένας εξ αυτών που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από αντίπαλους οπαδούς. Στην Ποντγκόριτσα, στο ματς της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο, μαζί με τους Χάντσον - Οντόι και Στέρλινγκ άκουγαν συνεχώς ήχους μαϊμούδων από τους οπαδούς. 

Πριν από λίγες μέρες, σημειώθηκε και το περιστατικό με τον Μόιζε Κεν στη Γιουβέντους, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο ζήτημα. 

Μιλώντας στη Daily Mirror, ο Ντάνι Ρόουζ δεν φοβήθηκε να εκφράσει τις σκέψεις του και αυτές κάνουν κατανοητή τη σοβαρότητα της κατάστασης...

«Εγώ δεν μπορώ άλλο... Έχω προγραμματίσει έτσι τον εαυτό μου που σκέφτομαι “θα παίξω άλλα πέντε – έξι χρόνια και πραγματικά ανυπομονώ αυτή τη στιγμή να φύγω από το ποδόσφαιρο”. Έτσι αισθάνομαι. Υπάρχει τόση πολιτική σκοπιμότητα στο ποδόσφαιρο και όλα αυτά τα θέματα που πραγματικά με κάνουν να μη βλέπω την ώρα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Τη στιγμή που ο προπονητής μας τιμωρείται με δύο αγωνιστικές για τη συμπεριφορά του απέναντι στον διαιτητή, οι ομάδες τιμωρούνται απλά με ένα μικρό πρόστιμο για πράγματα όπως η ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι κωμικό πραγματικά...». 

Κώστας Ζάλιαρης