Η πιο ανταγωνιστική σεζόν εδώ και 20 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η μάχη της τετράδας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι από μόνη της ένα πρωτάθλημα, σε μια σεζόν που αν Λίβερπουλ και Σίτι ήταν πιο... γήινες, θα είχαμε μια τεράστια μάχη για τον τίτλο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η πιο ανταγωνιστική σεζόν εδώ και 20 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ!

Το Big-4 παρουσιάζει φέτος τρομερό ανταγωνισμό στον οποίο φαίνεται να παίρνουν τη νίκη οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες βρίσκονται εκεί που τα Χριστούγεννα είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα οι Τότεναμ και Τσέλσι. Η υπόθεση τετράδας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σαν να έχει πάρει... τίτλο, αφού, αναλαμβάνοντας, βρισκόταν στο -11 από την Τσέλσι και στο -16 από την Τότεναμ!

Για την Άρσεναλ, σε μια μεταβατική χρονιά, θα είναι τεράστιο αβαντάζ για τον Έμερι να καταφέρει να βγάλει την ομάδα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι 10 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας δείχνουν πως οι «κανονιέρηδες» αγωνιστικά είναι σε πολύ καλό δρόμο και επίσης το γεγονός ότι συνεχίζουν στην Ευρώπη τους προσφέρει τη δυνατότητα στο τέλος της χρονιάς να κλείσουν με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Άλλωστε, συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που ο Έμερι ειδικεύεται και είναι πολύ σημαντικό.

Η νίκη στο Κάρντιφ, κρατάει την Τσέλσι ζωντανή, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως το Γιουρόπα Λιγκ θα είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να ξαναβγεί η ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι «μπλε» έχουν προβλήματα, τα οποία προκαλούνται και από την στενοκεφαλιά του Σάρι, για τον οποίο είναι απορίας άξιο γιατί δεν ξεκίνησε τους καλύτερους που έχει στο ματς του Κάρντιφ.

Όσο για την Τότεναμ, είναι αυτή που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση έχοντας πάρει ελάχιστους βαθμούς στα τελευταία της παιχνίδια και αυτή τη στιγμή, για εμένα, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να κρατηθεί στην τετράδα.

Η Άρσεναλ είναι για πρώτη φορά από πάνω της, από τον περασμένο Δεκέμβρη και η Γιουνάιτεντ που ήταν πάρα πολύ μακριά, την έχει φτάσει.

Με δυο ματς να έρχονται απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για την ομάδα του Ποτσετίνο, πιθανή πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αλλάξει τη διάθεση στα «σπιρούνια», όμως, δεν είναι καλό το γεγονός πως έχουν μεταξύ τους αναμέτρηση και για το πρωτάθλημα κι εκεί οι Λονδρέζοι δεν θα έχουν τύχη.

Σε τελικά ανάλυση, αν η Σίτι και η Λίβερπουλ ήταν πιο... γήινες φέτος, θα είχαμε τεράστια μάχη για την τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως, με την ομάδα του Πεπ να κάνει εξωπραγματική χρονιά και τη Λίβερπουλ στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, παρακολουθούμε την καλύτερη μάχη για τον τίτλο από το 1999.

Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται η τεράστια δυναμική που έχει η Πρέμιερ Λιγκ...