«Κατασκηνώνει» στο Λονδίνο η Σίτι

Την απόφαση να παραμείνει η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και μετά την αναμέτρηση με την Μπράιτον, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του Champions League, πήρε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.  



«Κατασκηνώνει» στο Λονδίνο η Σίτι

Οι «πολίτες» αντιμετωπίζουν το Σάββατο, 6/4 την Μπράιτον στο «Γουέμπλει» για την ημιτελική φάση του FA Cup, ενώ τρεις μέρες αργότερα κοντράρονται με την Τότεναμ στο Λονδίνο για το πρώτο ματς των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έτσι, ο Ισπανός, σκεπτόμενος την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα υποστεί η ομάδα του με τις συνεχείς πτήσεις προς και από το Λονδίνο, αποφάσισε να παραμείνει η αποστολή στην πρωτεύουσα έως το ματς με τη Τότεναμ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, θεωρεί πως μπορεί έτσι να διαχειριστεί καλύτερα προπονήσεις και ξεκούραση πριν την αναμέτρηση με το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ώστε οι ποδοσφαιριστές του να γεμίσουν μπαταρίες, σε μια άκρως κουραστική σεζόν.

Η αναμέτρηση απέναντι στην Μπράιτον θα είναι η 51η στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ οι «πολίτες» υπολογίζουν να φτάσουν τα 64 ματς, στοχεύοντας στον τελικό του Champions League αλλά και του FA Cup.

Είναι ιδιαίτερα παράξενο για τον Καταλανό τεχνικό να κρατά τους παίκτες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα σπίτια τους, ωστόσο είναι κάτι που φανερώνει τον επαγγελματισμό του και την θέληση του για επιτυχίες.

Χρήστος Κατριμουστάκης