Θύμισε εποχές... Βενγκέρ και Μπέργκαμπ η Άρσεναλ (pic)

Τις 10 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες τις στο πρωτάθλημα έφτασε η Άρσεναλ, μετά και τη χθεσινή απέναντι στην Νιούκαστλ με σκορ 2-0, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου που κρατούσε από την σεζόν 1997/98.  



Θύμισε εποχές... Βενγκέρ και Μπέργκαμπ η Άρσεναλ (pic)

Έπρεπε να περάσουν κάτι παραπάνω από 20 χρόνια έτσι ώστε οι «κανονιέρηδες» να καταφέρουν να ισοφαρίσουν ένα τόσο σημαντικό ρεκόρ, που εκτός από την θετικότατη αγωνιστική τους κατάσταση την φετινή σεζόν, φανερώνει και την επιτυχία τη δημιουργίας ενός απόρθητου «κάστρου», ενός οχυρού, στο οποίο η ομάδα θα μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αυτό, είναι κάτι που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσε πληγή για τον σύλλογο.

Πίσω στον Δεκέμβριο του 1997, η Άρσεναλ βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας και αντιμετωπίζει στο κατάμεστο «Χάιμπουρι» την Λέστερ. Η αναμέτρηση βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 2-1. Αυτή θα ήταν η αρχή για ένα μοναδικό σερί το οποίο θα έφτανε μέχρι και 160 μετά από εκείνο το παιχνίδι!

Ξανά μπροστά στο κοινό τους, οι «κανονιέρηδες» φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα την Έβερτον, σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και διεύρυναν το εντός έδρας νικηφόρο σερί τους στις 10 νίκες.

Με τον Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι και τον Ντένις Ρέγκαμπ να σκοράρει κατά ριπάς , οι Λονδρέζοι πραγματοποίησαν μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας τους, κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το FA Cup. Στην Ευρώπη πάντως δεν είχαν την ίδια τύχη καθώς στον πρώτο γύρο του UEFA Cup διασταυρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μετά την νίκη με σκορ 1-0 στην Τούμπα, πήραν την πρόκριση στο Λονδίνο, με τον Βρύζα να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 87’ και να βάζει φωτιά στις εξέδρες των φιλοξενούμενων οπαδών.

Στο σήμερα, λοιπόν, το σύνολο του Ουνάι Έμερι κατάφερε με τα γκολ των Ράμσεϊ και Λακαζέτ απέναντι στην Νιούκαστλ να ισοφαρίσει αυτό το ιστορικό ρεκόρ. Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια, να άλλαξαν προπονητή, γήπεδο αλλά και στόχους, ωστόσο όπως δηλώνουν στο Λονδίνο, θα τα δώσουν όλα όχι μόνο για να σπάσουν το σερί αλλά και για να το συντρίψουν.

 

 

Χρήστος Κατριμουστάκης