Γκολ... μισό μέτρο οφσάιντ και ανατροπή για την Τσέλσι

Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της στην σεζόν (αν όχι το χειρότερο) έκανε στην έδρα της Κάρντιφ η Τσέλσι, η οποία έμοιαζε καταδικασμένη μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ένα γκολ από οφθαλμοφανή θέση οφσάιντ την ξανά έβαλε στο ματς για να την οδηγήσει στην συνέχεια σε πλήρη ανατροπή του σκορ (2-1). Ακόμα ένα ματς που φωνάζει για VAR… από χθες στην Πρέμιερ Λιγκ.



Γκολ... μισό μέτρο οφσάιντ και ανατροπή για την Τσέλσι

Δεν μπορούσε να ελέγξει (για ακόμα μία φορά) τα νεύρα του και την απογοήτευσή του ο Νιλ Γουόρνοκ, που είδε το σύνολό του να μηδενίζει τα ατού των Λονδρέζων, να κάνει γενικά μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά να μένει με άδεια χέρια και την κατάσταση απαράλλαχτη όσον αφορά την βαθμολογία και την μάχη για την παραμονή.

Οι Ουαλοί θα μπορούσαν να έχουν μειώσει στους δύο βαθμούς από την Μπέρνλι η οποία κέρδισε την Γουλβς και ξέφυγε, ωστόσο η γενικά κακή διαιτησία δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια. Η φάση που έκρινε το ματς ήταν αυτή του 84ου λεπτού, όταν ο Μάρκος Αλόνσο πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ για να βγάλει μπροστά στην εστία τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, που δεν λάθεψε με το κεφάλι για το 1-1. Μισό μέτρο οφσάιντ ο Ισπανός αμυντικός, με τους γηπεδούχους να αποσυντονίζονται πλήρως και να το πληρώνουν άμεσα. Εν εξάλλω καταστάσει ο Γουόρνοκ, τα παράτησε όλα και είχε στο μυαλό του μόνο να γκρινιάζει, με τον εκνευρισμό να περνάει και στον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά την διαιτησία, ο Κρεγκ Πόσον δεν καταλόγισε ένα πέναλτι για κάθε ομάδα, με την Τσέλσι να στερείται την εσχάτη των ποινών στο 4ο λεπτό και την Κάρντιφ στα μισά του δευτέρου μέρους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς ανιαρό, με τις δύο πλευρές να μην δημιουργούν κινδύνους πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, με την Κάρντιφ να λειτουργεί σχεδόν άρτια και να έχει φέρει τον αγώνα στα μέτρα που ήθελε. Το σκορ άνοιξε 48-50 δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Βίκτορ Καμαράσα να πιάνει ωραίο πλασέ στην κίνηση και να μην αφήνει περιθώρια στον Κέπα, που έμεινε να κοιτά την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό του «παράθυρο».

Όσον αφορά το τέρμα που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ήρθε από τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ με την συμπλήρωση των 90’ σε φάση που αναπτύχθηκε από δεξιά και έφτασε στον Άγγλο διεθνή από τα πόδια του Γουίλιαν. Κάκιστη η αμυντική συμπεριφορά της Κάρντιφ, που όπως προαναφέρθηκε έχασε την γη κάτω από τα πόδια της μετά το 1-1, όχι τόσο εξαιτίας του γκολ αλλά εξαιτίας του πως το διαχειρίστηκαν ψυχολογικά τόσο ο πάγκος όσο και οι ποδοσφαιριστές.

Στην ισοβαθμία με την συμπολίτισσα Άρσεναλ η Τσέλσι (60β.) έχοντας ένα ματς περισσότερο, έξι βαθμούς (χωρίς ισοβαθμίες) μακριά από την σωτηρία της η Κάρντιφ.

Οι συνθέσεις:

Κάρντιφ: Έθριτζ, Πέλτιερ, Μόρισον, Εκουέλε Μανγκά, Μπένετ, Γκούναρσον, Άρτερ (81' Ραλς), Καμαράσα, Χόιλετ, Τζ. Μέρφι (89' Μέντες-Λάινγκ), Νιάς (86' Ζοχόρε)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Ζορζίνιο (64' λόφοτυς-Τσικ), Κόβατσιτς, Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Ιγουαΐν (77' Ζιρού), Πέδρο (53' Αζάρ)

Γιώργος Σιάφας