Γι' αυτό δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)

Το πρώτο γκολ της Μάντεστερ Σίτι από τον Μπερνάρντο Σίλβα, στην νίκη με σκορ 2-0 επί της Φούλαμ, ανήγειρε πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αν ήταν ορθό και νόμιμο, ωστόσο, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος...  



Γι' αυτό δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)

Η συγκεκριμένη φάση αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να αποδειχθεί το πως γίνεται οι παίκτες να είναι μεν εκτεθειμένοι, αλλά ταυτόχρονα να μην διαπράττουν κάποιο «παράπτωμα».

Αν και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Σίτι βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ την στιγμή που ο Μπερνάρντο Σίλβα πραγματοποιούσε το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, κανείς τους δεν παραβίαζε τον κανονισμό, είτε παρεμβαίνοντας στην φάση, είτε «μπλοκάροντας» το οπτικό πεδίο του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Μάλιστα, ο Σέρχιο Αγουέρο φαίνεται να φεύγει μπροστά από το πεδίο όρασης του Σέρχιο Ρίκο, ούτως ώστε να μην εμποδίσει τον Ισπανό τερματοφύλακα και «πιαστεί» σε θέση οφσάιντ.

Η απόφαση που πάρθηκε από κοινού μεταξύ του διαιτητή, Κέβιν Φρεντ και του Ντάρεν Καν, αποδείχθηκε τελικά σωστή και το γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού δίκαια και με το... γράμμα του νόμου μέτρησε.

Γιάννης Γατσούλης