Από… τελειωμένος στην Τσέλσι, σε next big thing της εθνικής Αγγλίας!

Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Το αντίθετο μάλιστα… Δέχτηκε πολλά «χαστούκια» από μικρός και παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω. Ο Ντέκλαν Ράις έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του και εξομολογήθηκε πως από… διωγμένος στην Τσέλσι κατάφερε να κερδίσει την κλήση του στην εθνική Αγγλίας.  



Από… τελειωμένος στην Τσέλσι, σε next big thing της εθνικής Αγγλίας!

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο νεαρός μέσος κλήθηκε να ξεπεράσει και άλλα εμπόδια και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Πάμε όμως να δούμε τι είπε από την αρχή…

Σε ηλικία 14 ετών ανήκε στην Τσέλσι, η οποία δεν πείστηκε για τις δυνατότητές του και τον άφησε ελεύθερο. Αλήθεια, αισθάνθηκε «τελειωμένος»;

«Όχι. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής. Η μέρα που η Τσέλσι με έδιωξε ήταν από τις χειρότερες της ζωής μου, όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας προπονήθηκα με τη Φούλαμ και την επόμενη με τη Γουέστ Χαμ. Ήξερα ότι έπρεπε να προχωρήσω και να πιέσω τον εαυτό μου ξανά.

Στη Γουέστ Χαμ ήμουν ο τελευταίος που πήρε υποτροφία. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με την U18 ενάντια στη Φούλαμ. Ήμουν μόλις 16 ετών και έπρεπε να δείξω πράγματα. Οι υπόλοιποι είχαν ήδη τις υποτροφίες τους. Εκείνη τη μέρα έκανα ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τέλει κέρδισε την παραμονή του στα «σφυριά» όμως οι αλλαγές δεν σταμάτησαν. Έχοντας ως είδωλο τον Τζον Τέρι, ο Ράις ξεκίνησε την πορεία του ως κεντρικός αμυντικός. Στην πορεία, όμως, οι προπονητές του στα «σφυριά» τον ανέβασαν στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη του συμμετοχή ως μέσος; Φέτος, ενάντια στη Λίβερπουλ και η εμπειρία ήταν… τραυματική. Δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

«Για να είμαι ειλικρινής μετά το ματς με τη Λίβερπουλ δεν πίστεψα ότι τελείωσα από την Πρέμιερ Λιγκ. Απουσίαζα από την αποστολή στα επόμενα δύο παιχνίδια, η μεταγραφική περίοδος ήταν ακόμη σε εξέλιξη και σκεφτόμουν να πω στον προπονητή να φύγω δανεικός! Εν τέλει έμαθα τη θέση.

Είδα τον εαυτό μου. Τα πάντα έκανα λάθος σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν κρατούσα τη θέση μου και πήγαινα όπου πήγαινε η μπάλα. Συνέκρινα αυτό το ματς με το αντίστοιχο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ εντός έδρας. Ήταν δύο εντελώς διαφορετικές εμφανίσεις και απείχαν μόλις 20 αγώνες. Κανείς δεν μπόρεσε να με περάσει. Πλέον βλέπω τον εαυτό μου ως μέσο».

Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο ξεπεράστηκαν. Ο Ντέκλαν Ράις δεν λύγισε από την πίεση και τις απογοητεύσεις και τελικά δικαιώθηκε. Όχι μόνο με την καθιέρωσή του στη Γουέστ Χαμ, αλλά και ως νέο μέλος πλέον της εθνικής Αγγλίας.